Bloeddrukmeter Omron M4 Intelli IT

De M4 Intelli IT is een nieuw model (2020) bloeddrukmeter van Omron met alle techniek voor een snelle en nauwkeurige meting van de bloeddruk. Uitleesbaar via de Omron Connect app. Deze bloeddrukmeter is volautomatisch en is geschikt voor professioneel gebruik en voor thuis bloeddruk meten.

Meer details

Beschikbaarheid: In voorraad

+ Cadeau! Aanbieding! Bloeddrukmeter Omron M4 Intelli IT Maak groter

Gratis product:
 • Styluspen universeel voor smartphone en tablet
 • Medicijndoosje met dagaanduiding

€ 74,95

-€ 4,00

€ 78,95 tax incl.

Nieuw model (2020) Omron M4 Intelli iT

De Omron M4 Intelli IT is de ideale bloeddrukmeter voor thuis en voor uw praktijk. De eigentijdse vormgeving zorgt ervoor dat de nieuwe modellen van Omron zowel medisch als lifestyle product overal gezien mogen worden. Het monitoren van bloeddruk voorkomt hart- en vaatziekten en wordt geadviseerd door medici en de Hartstichting.

Eigenschappen model Omron M4 Intelli IT

Omron connect app
Met de Omron Connect app kunnen via een (draadloze) Bluetooth verbinding de opgeslagen meetgegevens in het geheugen van de bloeddrukmeter worden overgezet naar uw smartphone. Deze app maakt meetgegevens over een langere periode inzichtelijk. Op deze manier kunt u zien of bijvoorbeeld medicatie het gewenste effect heeft gehad of dat een aanpassing in uw levensstijl positieve invloed heeft op uw bloeddruk. De Omron Connect app voorziet in nog veel meer functies. Voor een uitgebreider overzicht kunt u terecht op onze Omron Connect handleiding pagina.
Comfortabel manchet
Omron heeft een speciaal manchet ontwikkelt dat ervoor zorgt dat het omleggen om de bovenarm eenvoudig gaat met een hand. Het manchet is wat steviger aan de buitenkant en voorgevormd en zacht aan de binnenkant. Door de speciale Intellisense techniek, waar Omron patent op heeft, wordt het manchet automatisch gevuld met de juiste hoeveelheid lucht die nodig is voor een nauwkeurige meting. Pijnlijke metingen behoren hierdoor tot het verleden. De maat van het manchet is zo bepaald dat het geschikt is voor bijna alle bovenarmen. Deze maten liggen tussen de 22 centimeter en 42 centimeter omtrek van de bovenarm. Controleer voordat u tot aanschaf over gaat van de bloeddrukmeter voor de zekerheid uw persoonlijke situatie.

Omron comfortabel manchet

Geheugen voor twee gebruikers
Als u de bloeddrukmeter in gebruik gaat nemen dan is het van belang dat de juiste datum en tijd worden ingevoerd. Maakt u gebruik van de Omron Connect app dan zal dat automatisch gebeuren. Op de bloeddrukmeter zit een schuifje waarmee u kunt schakelen tussen twee geheugenplaatsen. Hierdoor ontstaat de mogelijkheid om de bloeddrukmeter te gebruiken met twee personen. Ieder kiest dan zijn eigen geheugenplaats. Bij het uitlezen met de smartphone dient u uw eigen nummer van de geheugenplaats aan te geven. De M4 Intelli IT voorziet in de opslagmogelijkheid van 60 metingen per geheugenplaats.

Omron M4 Intelli IT boordevol techniek

Tijdens het oppompen van het manchet en het meten van de bloeddruk worden diverse zaken gecontroleerd. Door middel van indicatoren op het display die verschijnen in een bepaalde situatie wordt u gewaarschuwd voor de volgende situaties (zie afbeelding voor corresponderende aanduiding in cijfers).

Uitleg symbolen display Omron M4 Intelli IT

1. Afwijking ten opzichte van normale meetwaarden bloeddruk
Deze indicator (1) zal verschijnen wanneer de systolische druk (bovendruk) bepaald wordt op een waarde gelijk aan of boven de 135 mmHg en/of wanneer de waarde van de diastolische druk (onderdruk) gelijk aan of boven de 85 mmHg is. Volgens de richtlijnen van cardiologen is een gezonde of normale bloeddruk maximaal 135 bovendruk en maximaal 85 onderdruk. Deze normale waarden kunnen onder medische omstandigheden of leeftijd afwijken. Bij twijfel over uw persoonlijke situatie dient u uw arts te raadplegen.

2. Onregelmatige hartslag
Wanneer tijdens de meting de bloeddrukmeter een afwijking groter dan 25 procent van het gemiddelde hartritme detecteert, dan zal op het display het symbool (2) verschijnen in de vorm van een hartje met een randje. Dit symbool staat voor signalering onregelmatige hartslag.

3. Bewegingsdetectie
Als u de bloeddruk gaat meten is het van belang dat u de instructies goed opvolgt die worden gegeven in de handleiding. Het is gevoelige apparatuur en het advies is om zo stil mogelijk te zitten. Hierdoor is de bloeddrukmeter het beste in staat om de juiste waarden van de bloeddruk te meten. Mocht het zo zijn dat er toch teveel bewogen is tijdens de meting, dan zal op het display het symbool (3) verschijnen.

4. Manchetcontrole
Van essentieel belang voor het uitvoeren van een correcte meting is het omleggen van het manchet op de juiste manier. Het speciale manchet dat geleverd wordt bij de Omron M4 Intelli IT zorgt er al voor dat het haast niet mis kan gaan. Voor de zekerheid is er toch een manchetcontrole ingebouwd. Mocht er onverhoopt toch iets zijn misgegaan bij het omleggen van het manchet, bijvoorbeeld te los, dan zal op het display de speciale indicator (4) verschijnen. De meting dient u dan na een pauze van enkele minuten opnieuw uit te voeren.

Veilig meten met gevalideerde apparatuur (DABL instituut)

De Hartstichting is sinds 2019 actief bezig met campagnes om het aantal mensen met hart- en vaatziekten terug te dringen. Het thuis bloeddruk meten of met regelmaat bij de assistent van de huisarts meten is een speerpunt in deze campagnes. Van groot belang is dat een betrouwbare meting plaats vindt. Om deze reden wordt geadviseerd om een bloeddrukmeter te kopen die gevalideerd is door het DABL instituut. Dit instituut test zeer grondig alle bloeddrukmeters die op de markt komen. De Omron M4 Intelli IT wordt vermeld op de lijst van gevalideerde bloeddrukmeters door het DABL instituut en is dus aanbevolen. Deze aanbeveling houdt in dat deze bloeddrukmeter getest is op betrouwbaarheid en veiligheid voor gebruik thuis en voor gebruik in de medische praktijk.

Omron M4 Intelli IT kopen?

U krijgt geleverd:

- Bloeddrukmeter Omron M4 Intelli IT (HEM-7155T-EBK)
- 4 maal AA batterijen
- Opbergetui
- Handleiding (Nederlandstalig)
- 3 jaar garantie

Technische specificaties

Productbeschrijving: Automatische bovenarmbloeddrukmeter
Model (nummer): M4 Intelli IT (HEM-7155T-EBK)
Display: Digitale LCD-weergave
Drukbereik van manchet: 0 tot 299 mmHg
Meetbereik hartslagmeting: 40 tot 180 slagen/min
Meetbereik voor bloeddrukmeting: SYS: 60 tot 260 mmHg / DIA: 40 tot 215 mmHg
Nauwkeurigheid:
Druk: plusminus 3 mmHg
Hartslag: plusminus 5% of schermmeting
Automatisch oppompen door electrische pomp
Ontluchten automatisch via ontluchtingsventiel
Meetmethode: Oscillometrische methode
Overdrachtsmethode: Bluetooth Low energy
Stroomvoorziening: Batterijen 4 stuks alkaline AA (inbegrepen)
Optioneel: Omron universele adapter V
Levensduur batterijen: Circa 1000 metingen met nieuwe alkalinebatterijen
Meegeleverde batterijen zijn testbatterijen en gaan minder lang mee!
Levensduur: Bloeddrukmeter 5 jaar

 • DABL lijst vermelding klinisch gevalideerd Ja
 • Stride BP vermelding Ja
 • Maat manchet 22-42 cm bovenarmomvang
 • Type Bloeddrukmeter Bovenarm bloeddrukmeter
 • Smartphone connectie Ja
 • Aantal geheugensloten tweemaal 60
 • Bluetooth connectie Ja
 • Fabrikant OMRON
 • ReferentieBO104
 • EAN4015672111776
30-08-2021

Omron bloeddrukmeter smartphone connectie

Zeer voordelige meter gezien de mogelijkheden. Het dure Intelli manchet is meegeleverd en je kunt verbinden met smartphone.
Op advies van de huisarts een Omron gekocht. Sinds enkele weken in gebruik. Gaat prima

24-02-2020

Mooi apparaat

Sinds enkele dagen in gebruik. Manchet is wel echt ideaal. Kan het eenvoudig bij mezelf omleggen. Verbinding met de app ging ook goed. Nog te weinig metingen om oordeel over te geven. Tevreden klant!

Schrijf uw recensie!

Schrijf uw recensie

Bloeddrukmeter Omron M4 Intelli IT

Bloeddrukmeter Omron M4 Intelli IT

De M4 Intelli IT is een nieuw model (2020) bloeddrukmeter van Omron met alle techniek voor een snelle en nauwkeurige meting van de bloeddruk. Uitleesbaar via de Omron Connect app. Deze bloeddrukmeter is volautomatisch en is geschikt voor professioneel gebruik en voor thuis bloeddruk meten.

Andere producten in dezelfde categorie: