• Check! Al een nieuwe bloeddrukmeter? Bekijk de aanbiedingen van Omron bloeddrukmeters!

  • Check! Uw gezondheid onder controle

  • Check! Dé Omron specialist

Daarom kopen bij CheckFit

  • Gratis telefonisch advies
  • OMRON speciaalzaak
  • Nederlandse modellen!
  • minimaal twee jaar garantie

Omron Connect app en de My Journal functie

In 2022 is er een nieuwe Omron Connect app voor de regio Europa gekomen. De oude app werkt dus niet meer! Wel is het mogelijk om de gegevens uit de oude app over te zetten naar de nieuwe Omron Connect app. Download dus de nieuwe app! Deze is in de Appstore (Apple) en Playstore (Android smartphones, Samsung etcetera) te herkennen aan de toevoeging "US/CAN/EMEA". Instructies om de oude gegevens over te zetten naar de nieuw app kunt u lezen op de speciale helppagina van Omron. Om deze te lezen klik dan de volgende link (opent in een nieuw venster): Omron support migratie oude gegevens.

De Omron Connect app is uitgebreid met de functie genaamd "My Journal" en hiermee krijgt u de mogelijkheid om bijvoorbeeld uw bloeddruk beter te monitoren en zelfs te reguleren. Om te beschikken over de extra functie "my journal" dient u een gratis Omron Connect Cloud account aan te maken. Dit kunt u doen vanuit de Omron Connect app via het menu. Het grote voordeel is van opslaan in de cloud is dat uw gegevens altijd weer opvraagbaar zijn als u bijvoorbeeld een andere smartphone koopt. 

Omron Connect app verlengstuk van uw bloeddrukmeter

De Omron Connect app wordt gebruikt om het maximale uit uw Omron apparaat te halen en maakt het mogelijk om gezondheid beter in kaart te brengen door meetgegevens te verzamelen op de smartphone of tablet. Door de mogelijkheid om opgeslagen gemeten waarden van uw bloeddrukmeter of body composition monitor draadloos over te brengen naar de Omron Connect app beschikt u plotseling over een aantal zeer waardevolle mogelijkheden die helpen om bijvoorbeeld de bloeddruk beter te reguleren. Met de functie "My Journal" beschikt u over de volgende mogelijkheden:

1.Vastleggen van situatie via memopictogrammen2.Trends weergeven3.Exporteren gegevens Omron connect app4.Medicijnwekker

1. Memopictogrammen toevoegen
2. Trends ontdekken via de kalender
3. Vastgelegde gegevens exporteren vanuit de app
4. Ingebouwde medicatiewekker

Memopictogrammen toevoegen

De bloeddruk wordt gedurende de dag beïnvloedt en schommelt. Diverse factoren liggen hieraan ten grondslag. Om meer inzicht te krijgen wat in uw specifieke situatie schommelingen in de de bloeddruk veroorzaakt is handig om bij te houden welke activiteit of situatie gedurende de dag van toepassing is. Denk aan bijvoorbeeld een nacht slecht slapen, het drinken van (teveel) alcohol, roken, medicatie of doktersbezoek. Om dit eenvoudig in kaart te brengen kunt u in uw dagboek van de app aangeven door middel van een pictogram wat van toepassing is. De app verzamelt de gegevens gedurende een lange periode en hiermee krijgt u beter inzicht in welke factoren de bloeddruk beïnvloeden of juist niet beïnvloeden.

Voeg memopictogrammen toe aan de kalender 

Trends: Is er een verband tussen uw levensstijl en uw bloeddruk?

Met het verkregen inzicht in factoren die de bloeddruk beïnvloeden bent u beter in staat om daar rekening mee te houden. Het geeft u dus de mogelijkheid om gericht aanpassingen toe te passen in uw persoonlijke levensstijl. De uitdaging is dan ook om met deze aanpassingen uw bloeddruk richting een bepaalde doelwaarde te krijgen. In de Omron Connect app kunt u deze doelwaarde aangeven. Op basis van de opgeslagen meetwaarden die u verricht met uw bloeddrukmeter en overzet naar de app worden de werkelijke waarden gelegd naast de door u ingestelde doelwaarden. In de kalender, dagboek en grafieken wordt door middel van kleuren aangegeven of u boven of onder de doelwaarde zit. Als u dan bijvoorbeeld achteraf het maandoverzicht bekijkt dan ziet u in een oogopslag of uw aanpassingen in het dagelijkse leven effect hebben gehad. Dit kan een enorme stimulans zijn om uw levensstijl verder te verbeteren en daarmee natuurlijk uw gezondheid. Het risico op hart en vaatziekten kan hiermee sterk worden verlaagd.

Is er een verband tussen levensstijl en bloeddruk?  Invloed van seizoenen op uw bloeddruk

Verband tussen levensstijl of invloed van seizoenen en uw bloeddruk?

Vastgelegde gegevens exporteren vanuit de app en delen

De app beschikt over een logboek met daarin alle opgeslagen meetwaarden. Deze gegevens kunnen worden gedeeld met bijvoorbeeld via e-mail naar uw desktop computer of laptop. Via de exportfunctie kunt u de waarden omzetten in de PDF-bestand. Dit type bestand leent zicht om eenvoudig uit te printen en de gegevens mee te nemen op doktersbezoek. Voor mensen die graag stoeien met data is er ook de mogelijkheid om te exporteren naar een CSV-bestand.

Ingebouwde medicatiewekker

Tot slot nog een handige functie in My journal van de Omron Connect app is de medicatiewekker. Met deze functie kunt u de tijden invoeren waarop u uw medicatie dient in te nemen. Op het moment dat het tijd is ontvangt u een herinnering. Hiermee voorkomt u dat u een dosis mist of te laat inneemt. Dit draagt er ook weer aan bij dat u de bloeddruk zo constant mogelijk houdt.

Tijd voor uw medicatie? Ontvang een melding vanuit de app op uw smartphone

Samenvatting

Het persoonlijke account "My journal" in de Omron Connect app helpt u inzicht te krijgen in uw persoonlijke situatie wat betreft de hoogte van de bloeddruk, eventuele schommelingen van de bloeddruk en biedt opties om de bloeddruk beter te reguleren. Het hebben van een eigen bloeddrukmeter en zelf meten van de bloeddruk is een goed startpunt. Het gebruiken van de mogelijkheden van de app kan daadwerkelijk ervoor zorgen dat uw gezondheid verbetert en misschien zelfs ertoe leiden dat u uw medicatie kunt verlagen of stoppen. Voor mensen die preventief meten is het de ideale mogelijkheid om te voorkomen dat u medicatie moet slikken.

Schema Omron apparatuur en de Omron Connect app

Omron Connect app alle vragen en antwoorden

Voor een volledig overzicht van vragen en antwoorden over de app willen we u graag verwijzen naar de officiële website van Omron Connect

Welke Omron bloeddrukmeters werken met de app samen?

1. Bloeddrukmeter Omron M7 Intelli IT2. Bloeddrukmeter Omron EVOLV3. Polsbloeddrukmeter Omron RS3 Intelli IT4Polsbloeddrukmeter RS7 Intelli IT
5
. Omron M4 Intelli IT en Omron Connect app 6. Omron M7 Intelli IT AFib en Omron Connect app

*(1) Bloeddrukmeter Omron M7 Intelli IT
*(2) Bloeddrukmeter Omron EVOLV
*(3) Polsbloeddrukmeter Omron RS3 Intelli IT
*(4) Polsbloeddrukmeter Omron RS7 Intelli IT
*(5) Bloeddrukmeter Omron M4 Intelli IT
*(6) Bloeddrukmeter Omron M7 Intelli IT AFib

Meer weten over deze producten? Klik op de naam van het product of de afbeelding!

Welke weegschalen werken samen met de Omron Connect app?

Body Composition Monitor Omron VIVA

Body Composition monitor Omron VIVA

Nog niet in het bezit van de Omron Connect app? Download de app! Let op: er is een nieuwe versie van de Omron Connect app. Deze dient afzonderlijk geinstalleerd te worden. De gegevens uit de oude app kunnen overgezet worden. 

U kunt de app downloaden via de Playstore van Android of via Apple app store:

Download de Omron Connect app in de Apple app store Download de Omron Connect app in de Playstore

Bron getoonde afbeeldingen: https://www.omronconnect.com/emea/nl_def/myjournal/

HvO8WfqY0AY