Bloeddrukmeter Omron M3 Comfort (2020)

De nieuwe Omron M3 Comfort (2020) is de best geteste bloeddrukmeter door de Consumentenbond uit de test van september 2022. Nu SUPERAANBIEDING! Het is een prima bloeddrukmeter om thuis de bloeddruk te meten. Te gebruiken met twee personen. Geleverd inclusief medium/large manchet (22cm-42cm) en batterijen.

Meer details

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 64,75

-€ 5,00

€ 69,75 tax incl.

Op advies van de huisarts een bloeddrukmeter kopen?

Hoge bloeddruk is op termijn een van de veroorzakers van hart- en vaatziekten. Een keer per week of maand meten bij de huisarts is eigenlijk niet voldoende. Om deze reden adviseren huisartsen om een eigen bloeddrukmeter te kopen. Advies is bijna altijd het merk Omron omdat dit merk veel gebruikt wordt in de medische zorg. De kwaliteit, betrouwbaarheid en het gebruikersgemak van de Omron bloeddrukmeters zorgen ervoor dat medisch personeel er eenvoudig mee kan werken. Een van de meest populaire modellen van de afgelopen jaren is de Omron M3 Comfort. In 2020 is dit model in de nieuwe lijn van Omron dan ook, haast vanzelfsprekend, opnieuw aanwezig.

Vraag en antwoord gebruik bloeddrukmeter Omron M3 Comfort

Is de M3 Comfort volautomatisch?
De Omron M3 Comfort (2020) is een volautomatische bloeddrukmeter voor de bovenarm. Het meegeleverde manchet past om bijna elke bovenarm (omtrek 22cm-42cm) en is eenvoudig om te leggen doordat het is voorgevormd. De binnenkant van het manchet voelt zacht en comfortabel. Door middel van slechts een druk op de startknop wordt de meting gestart en weet u binnen een minuut de onderdruk (DIA), bovendruk (SYS) en hartslagfrequentie (aantal hartslagen per minuut).

Heb ik te hoge bloeddruk?
Zodra de meting gedaan is en de meetwaarden op het display verschijnen kan het zijn dat er een symbool in het display verschijnt in de rechterbovenhoek. Dit is een indicator die aangeeft dat er sprake is van verhoogde bloeddruk. Dit symbool verschijnt bij meetwaarden hoger dan 135mmHg bovendruk en/of meetwaarden hoger dan 85mmHg onderdruk. Meetwaarden onder genoemde waarden zijn prima en vallen in de categorie normale bloeddruk. Mocht het zo zijn dat het symbool voor verhoogde bloeddruk met grote regelmaat getoond wordt dan is het advies om dit met uw arts te bespreken.

Ik voel mijn hartslag. Is dat normaal?
Op het moment dat de bloeddrukmeter begint met meten dan zal er via een dunne slang lucht worden gepompt in het manchet. Door het manchet op te pompen "zoekt" de bloeddrukmeter de slagader. Op dat moment kun je de eigen hartslag voelen. Immers het hart pompt bloed in de slagaderen. Het voelen van de hartslag is volkomen normaal. De Omron M3 Comfort volgt ook de regelmaat van de hartslag. Mocht het zo zijn dat tijdens de meting er een onregelmatigheid wordt gesignaleerd (meer dan 25 procent van het gemiddelde) dan zal op het display de indicator onregelmatige hartslag verschijnen. Advies is om 10 minuten te wachten en de meting opnieuw uit te voeren.

Heb ik voldoende stil gezeten?
Om de bloeddruk nauwkeurig te meten is het belangrijk om stil te zitten. Soms is het lastig om helemaal stil te zitten. De vraag die veel mensen dan hebben is of ze voldoende stil hebben gezeten tijdens de meting. Het antwoord wordt gegeven door de Omron M3 Comfort zelf. De meter detecteert beweging nauwkeurig. Mocht het zo zijn dat er toch te veel bewogen is en dit mogelijk de meetresultaten heeft beïnvloed, dan zal op het display het zogenaamde bewegingsdetectie waarschuwingssymbool verschijnen. Als dit het geval dient de meting opnieuw te worden gedaan. Dankzij deze handige indicator bent u er zeker van of u voldoende heeft stil gezeten tijdens het meten.

Zit het manchet wel goed?
Er zijn veel bloeddrukmeters op de markt die geleverd worden met een "slap" manchet of een manchet van lage kwaliteit. De Omron M3 Comfort, M6 Comfort (AFib)M4 Intelli IT en M7 Intelli IT AFib worden geleverd met een voorgevormd manchet. Het omleggen kan bijna niet misgaan. Bovendien sluit dit type manchet volledig rond de bovenarm en zijn er dus geen zwakke plekken tijdens het meten. Om te bevestigen dat het manchet correct bevestigd is/was tijdens het meten geeft de bloeddrukmeter dit aan met een verlichte indicator met de tekst "OK". Als deze oplicht bent u ervan verzekerd dat het manchet goed zit.

omron_m3_comfort_met_360_graden_intelli_wrap_manchet

Worden metingen opgeslagen in het geheugen?
De gemeten waarden worden opgeslagen in het geheugen. Het is dan ook belangrijk dat u bij het in gebruik nemen van de meter
de datum en tijd instelt. De laatste 60 gemeten waarden worden opgeslagen in het geheugen.

Kan de bloeddrukmeter door twee personen gebruikt worden?
De Omron M3 Comfort beschikt over de mogelijkheid om meetwaarden op te slaan voor twee afzonderlijke gebruikers. Door middel van een schuifknop kies je simpelweg gebruiker (user) 1 of gebruiker (user) 2.

Eenvoudig wisselen tussen twee gebruikers

Kan de Omron M3 Comfort een gemiddelde berekenen over twee metingen?
Bij de huisarts is het vaak de gewoonte om twee keer de bloeddruk te meten. Een eerste keer wil nog wel eens wat spanning geven waardoor de waarden hoger uitvallen. Een meting kort daarna is vaak lager. Deze bloeddrukmeter beschikt over de handige functie om door middel van het indrukken van de geheugentoets het gemiddelde van de laatste 2 of 3 metingen in een keer te tonen. Dit maakt de Omron M3 Comfort dan ook uitermate geschikt voor gebruik in de huisartspraktijk.

Gemiddelde meting tonen op het display Omron M3 Comfort

Adviseert de Hartstichting de Omron M3 Comfort?
De Hartstichting adviseert om thuis bloeddruk te meten en voeren sinds mei 2019 campagne om dit te promoten. Zij zijn geen commerciële partij en mogen geen specifieke merken promoten. Zij adviseren om een bloeddrukmeter te kopen die vermeld is op de lijst van het DABL instituut. Dit instituut test bloeddrukmeters op betrouwbaarheid en geeft een rapport en advies. Ook wordt de zogenaamde klinische validatie hier bepaalt. Dit betekent dat een bloeddrukmeter voldoet aan de strenge eisen om te mogen worden gebruikt door artsen. De Omron M3 Comfort (HEM-7155-E) heeft een vermelding op de DABL lijst en is klinisch gevalideerd.
bron: https://www.hartstichting.nl/risicofactoren/gids-bloeddruk/bloeddrukmeter-kopen/betrouwbare-bloeddrukmeters
bron: http://www.dableducational.org/sphygmomanometers/devices_2_sbpm.html

Omron M3 Comfort (2020) kopen?

U krijgt geleverd:

- Bloeddrukmeter Omron M3 Comfort (HEM-7155-E)
- inclusief Comfort Cuff manchet (geschikt voor bovenarmomvang van 22 cm tot 42cm)
- 4 maal AA batterijen
- Opbergetui
- Handleiding (Nederlandstalig)
- 3 jaar garantie

Tip: Bespaar batterijen in de toekomst en bestel bij de Omron universele adapter

Technische specificaties

Productbeschrijving: Automatische bovenarmbloeddrukmeter
Model (nummer): M3 Comfort (HEM-7155-E)
Display: Digitale LCD-weergave
Drukbereik van manchet: 0 tot 299 mmHg
Meetbereik hartslagmeting: 40 tot 180 slagen/min
Meetbereik voor bloeddrukmeting: SYS: 60 tot 260 mmHg / DIA: 40 tot 215 mmHg
Nauwkeurigheid:
Druk: plusminus 3 mmHg
Hartslag: plusminus 5% of schermmeting
Automatisch oppompen door electrische pomp
Ontluchten automatisch via ontluchtingsventiel
Meetmethode: Oscillometrische methode
Overdrachtsmethode: Bluetooth Low energy
Stroomvoorziening: Batterijen 4 stuks alkaline AA (inbegrepen)
Optioneel: Omron universele adapter V
Levensduur batterijen: Circa 1000 metingen met nieuwe alkalinebatterijen
Meegeleverde batterijen zijn testbatterijen en gaan minder lang mee!
Levensduur: Bloeddrukmeter 5 jaar.

  • DABL lijst vermelding klinisch gevalideerd Ja
  • Stride BP vermelding Ja
  • Maat manchet 22-42 cm bovenarmomvang
  • Type Bloeddrukmeter Bovenarm bloeddrukmeter
  • Smartphone connectie Nee
  • Aantal geheugensloten tweemaal 60
  • Fabrikant OMRON
  • ReferentieBO107
  • EAN4015672111806
22-01-2021

Fijne bloeddrukmeter

Is mijn derde meter. Deze is wel fijn vanwege de band. Meten bij de dokter niet meer nodig.

07-10-2020

Omron M3 Comfort 2020

Fijn en handig apparaat om snel en betrouwbaar de bloeddruk te kunnen meten. Ook handig de geheugens voor twee personen. Helaas niet de "Gastmodus"kunnen ontdekken wat wel vermeldt staat in meerdere talen op de doos. Niet echt noodzakelijk maar lijkt mij wel handig als een derde persoon een meting kan doen zonder een geheugen in de war te brengen. Ik hoop op een reactie

12-09-2020

Omron M3 Comfort 2020

Fijne meter met een duidelijke handleiding. Manchet past voor zowel mijn man als voor mij. Gekocht op advies van de huisarts. Geen spijt van.

14-08-2020

Omron bloeddrukmeter

Nu drie weken in gebruik en zeer tevreden. Bedrijf aangeraden door mijn huisarts. Zegt toch wel iets.

Schrijf uw recensie!

Schrijf uw recensie

Bloeddrukmeter Omron M3 Comfort (2020)

Bloeddrukmeter Omron M3 Comfort (2020)

De nieuwe Omron M3 Comfort (2020) is de best geteste bloeddrukmeter door de Consumentenbond uit de test van september 2022. Nu SUPERAANBIEDING! Het is een prima bloeddrukmeter om thuis de bloeddruk te meten. Te gebruiken met twee personen. Geleverd inclusief medium/large manchet (22cm-42cm) en batterijen.

Andere producten in dezelfde categorie: