• Check! Al een nieuwe bloeddrukmeter? Bekijk de aanbiedingen van Omron bloeddrukmeters!

  • Check! Uw gezondheid onder controle

  • Check! Dé Omron specialist

Daarom kopen bij CheckFit

  • Gratis telefonisch advies
  • OMRON speciaalzaak
  • Nederlandse modellen!
  • minimaal twee jaar garantie

Bloeddrukmeter kopen

Een bloeddrukmeter kopen is niet iets alledaags. Wanneer u op het punt staat een bloeddrukmeter te kopen dan is daar altijd een reden voor. Het kan zijn dat u gewoon nieuwsgierig bent naar uw bloeddruk of dat u er bijvoorbeeld hoge bloeddruk in de familie voorkomt en u tijdig gewaarschuwd wilt zijn. Wat ook veel voorkomt is dat uw arts heeft aangegeven dat u thuis de bloeddruk moet gaan meten vanwege medische redenen. In alle gevallen is het belangrijk om de juiste keuze te maken bij het kopen.

Bloeddrukmeter waar te koop?

Waar koop je anno 2023 een bloeddrukmeter? Het antwoord is via internet. De beste bloeddrukmeters worden gemaakt door fabrikant Omron en zij hebben het internet als verkoopkanaal. De bloeddrukmeters in gewone winkels zijn meestal goedkoper maar zijn niet nauwkeurig genoeg en dus medisch niet verantwoord. Bloeddruk meten is een serieuze zaak en een juiste bepaling van de bloeddruk is zeer belangrijk. Er zijn een aantal factoren die belangrijk zijn en waar u op moet letten als u een bloeddrukmeter gaat kopen.

.Bloeddrukmeter kopen?
(tekst gaat door onder de afbeelding)

Waar moet u op letten?

Allereerst kun je kiezen uit een polsbloeddrukmeter en een bovenarmbloeddrukmeter. De voorkeur van artsen gaat uit naar een meting via de bovenarm. Dit wil niet zeggen dat alle polsbloeddrukmeters niet nauwkeurig zijn. Er zijn wel degelijk goede polsbloeddrukmeters te koop. In ons koopadvies gaan we even uit van een volautomatische bovenarm bloeddrukmeter.

Het manchet
Let er bij de aanschaf van een bloeddrukmeter op welke maat manchet er bij wordt geleverd. Het manchet is de band die om de bovenarm bevestigd moet worden en waaraan een luchtslang zit die weer verbonden is met de meter zelf. Noodzakelijk is het dan ook om te weten wat in uw geval de omtrek is van uw bovenarm. Dit wordt gemeten in centimeters. Veel bloeddrukmeters worden geleverd met een standaard manchet en dat voorziet in een bovenarmomvang van 22 tot 32 centimeter. Vaak is dit niet groot genoeg en loop je het risico dat het manchet te klein is. Dit veroorzaakt onnauwkeurige metingen. Beter is om een medium/large manchet te hebben. Dit manchet is geschikt voor een omvang van de bovenarm van 22 tot 42 centimeter.

Het geheugen
De betere bloeddrukmeters zijn voorzien van een geheugen. Dit is een belangrijke functie omdat je dan terug kunt kijken naar eerder gemeten waarden op bepaalde tijden en dagen. Hiermee kun je bijvoorbeeld een patroon zien. Is de bloeddruk in de avond anders dan in de ochtend? Is de bloeddruk in het weekend anders dan door de week? Ook zal een arts hier meestal naar vragen. Het helpt om de oorzaak van een afwijkende bloeddruk te achterhalen en beter te bestrijden.

Klinisch gevalideerd
Als je een bloeddrukmeter koopt dan wil je natuurlijk wel dat de gemeten waarden ook echt kloppen. Als je een weegschaal koopt en deze wijkt 5 kilo af dan zal deze als snel niet meer gebruikt worden. In het geval van een bloeddrukmeter bestaat er een speciaal instituut (DABL instituut) dat vrijwel alle bloeddrukmeters die op de markt verschijnen test. Hiermee wordt het kaf van het koren gescheiden. De bloeddrukmeters worden uitgebreid getest op betrouwbaarheid, duurzaamheid en veiligheid. De bloeddrukmeters die het beste uit de testen komen zijn geschikt voor medisch gebruik en kunnen dus door artsen, zorgcentra en ziekenhuizen gebruikt worden. Deze bloeddrukmeters krijgen dan het predikaat mee "klinisch gevalideerd". Ten zeerste aanbevolen is natuurlijk dat de bloeddrukmeter die u wilt kopen klinisch gevalideerd is. Dit wordt bij de omschrijving aangegeven en op de verpakking.

Conclusie bloeddrukmeter kopen

Bloeddrukmeters zijn er in uiteenlopende prijzen. De prijzen verschillen tussen winkels voor exact dezelfde producten ook veel. Het is dan ook aanbevolen om eerst goed te bepalen welke bloeddrukmeter voldoet aan de belangrijkste punten. Dit zijn type manchet, geheugenfunctie en klinisch gevalideerd. Binnen deze kaders zijn er weer verschillen in modellen. In het algemeen geldt: hoe meer functies een bloeddrukmeter heeft, hoe beter. Fabrikanten voegen extra functies toe om de meting nog meer betrouwbaar te maken en betrekken bijvoorbeeld ook hartritme in de meting. Afhankelijk van uw situatie is het aan u om daar een afweging in te maken. Wat is voor u belangrijk en bovenal wat adviseert uw arts?