Retour en herroepingsrecht

Retour zenden

  • - Neem contact op per mail (info@checkfit.nl) of via 010-8507600.
  • - Wij zullen u een bevestiging en verzend instructies sturen
  • - Zorg voor een gedegen omverpakking en stuur enkel complete producten retour
  • - Zorg dat u uw zending voldoende gefrankeerd opstuurt

Bij een product dat direct na aanschaf defect blijk te zijn kunt u uiteraard gratis retourneren. dit geldt ook voor producten waarop de garantie van toepassing is. 

Herroepingsrecht

U heeft een afkoelingsperiode van 21 dagen om zonder opgaaf van redenen het product te retourneren, ingaande op de dag van ontvangst van het product. Het product kan alleen ongebruikt en, indien mogelijk, in originele verpakking geretourneerd worden. Voor het retourneren van de bestelling zijn de retourkosten voor uw rekening (€4,95).
Wij zullen het bedrag binnen 14 dagen crediteren. Tevens kunt u gebruik maken van het modelformulier (zie einde algemene voorwaarden).

De ondernemer vergoedt alle betalingen van de consument, inclusief eventuele leveringskosten door de ondernemer al dan niet in rekening gebracht van het oorspronkelijke product dat gekocht is door de consument en dat in geval van retour zenden. Deze vergoeding wordt onverwijld doch binnen 14 dagen volgend op de dag waarop de consument hem de herroeping meldt. Tenzij de ondernemer aanbiedt het product zelf af te halen, mag hij wachten met terugbetalen tot hij het product heeft ontvangen of tot de consument aantoont dat hij het product heeft teruggezonden, naar gelang welk tijdstip eerder valt. De ondernemer gebruikt voor terugbetaling hetzelfde betaalmiddel dat de consument heeft gebruikt, tenzij de consument instemt met een andere methode. De terugbetaling is kosteloos voor de consument

Uitzonderingen herroepingsrecht

De klant is aansprakelijk voor de waardevermindering van de goederen die het gevolg is van het behandelen van de goederen dat verder gaat dan nodig was om de aard, de kenmerken en de werking van de goederen vast te stellen. Voor bepaalde producten in ons assortiment geldt dat er geen recht op herroeping is wanneer de verpakking verbroken is. Voor informatie om welke producten het gaat kijk dan in de voorwaarden bij Artikel 10.
Producten die reeds in gebruik zijn genomen zijn uitgesloten van herroepingsrecht. Producten in de categorie "bescherming" zoals mondkapjes en sneltesten zijn uitgesloten van retourrecht.

Formulier voor herroepingsrecht downloaden

Om gebruik te maken van het herroepingsrecht kunt u het speciaal daarvoor bedoelde formulier downloaden. Download uw formulier hier.

Retouradres:

CheckFit
T.a.v. afdeling Retouren
Kerklaan 100
2912CL Nieuwerkerk aan den IJssel
Nederland