• Check! Al een nieuwe bloeddrukmeter? Bekijk de aanbiedingen van Omron bloeddrukmeters!

  • Check! Uw gezondheid onder controle

  • Check! Dé Omron specialist

Daarom kopen bij CheckFit

  • Gratis telefonisch advies
  • OMRON speciaalzaak
  • Nederlandse modellen!
  • minimaal twee jaar garantie

Hartstichting: 3 miljoen mensen hoge bloeddruk

De Hartstichting zet zich in voor een vroegtijdige signalering van hart-en vaatziekten. Zij doen daar veel onderzoek naar. Een van de belangrijkste oorzaken van hart-en vaatziekten is hoge bloeddruk. Recent onderzoek toont aan dat in Nederland drie miljoen mensen tussen de 30 en 70 jaar hoge bloeddruk hebben. Opmerkelijk en schrikbarend is dat uit het onderzoek van de Hartstichting blijkt dat 40 procent van deze mensen dat zelf niet weet! Een eenvoudige rekensom laat dan zien dat 1,2 miljoen mensen niet weet dat zij te hoge bloeddruk hebben.

Hartstichting: Campagne thuis bloeddruk meten

De Hartstichting begint in mei 2019 een campagne om mensen zich er bewust van te maken vaker de bloeddruk te meten. in heel het land komen er punten waar mensen gratis de bloeddruk kunnen laten meten. Daarnaast is er een actieve promotie om thuis bloeddruk te gaan meten. Thuis bloeddruk meten moet net zo normaal worden als thuis op de weegschaal staan.thuis bloeddruk meten

Hartstichting: Kies voor een betrouwbare bloeddrukmeter!

Het is belangrijk om een correcte meting van de bloeddruk te verkrijgen. Niet elke bloeddrukmeter die te koop wordt aangeboden is even betrouwbaar. De Hartstichting helpt hierbij en adviseert een bloeddrukmeter te kopen die is getest door het DABL instituut for Educational Trust. Deze organisatie test bloeddrukmeters en geven speciale aandacht aan nauwkeurigheid, geschiktheid voor toepassing in de kliniek en het thuis meten van de bloeddruk. De goedgekeurde bloeddrukmeters worden gepubliceerd op de DABL lijst en gepubliceerd op de website van de Hartstichting.

Bloeddrukmeters geadviseerd door de Hartstichting

De Hartstichting adviseert bloeddrukmeters die getest en goedgekeurd zijn door het speciale DABL instituut. Deze bloeddrukmeters zijn betrouwbaar en geschikt voor het thuis meten van de bloeddruk. Omron bloeddrukmeters komen als zeer betrouwbaar en accuraat uit deze test. De volgende modellen zijn het meest betrouwbaar en populair:

Omron M6 Comfort Omron M4 Intelli ITOmron M3 Comfort (2020)

Hoe bloeddruk meten?

De Hartstichting heeft een voorlichtingsvideo gepubliceerd waarin wordt uitgelegd hoe je de bloeddruk moet meten. Deze video kunt u hier bekijken: