• Check! Al een nieuwe bloeddrukmeter? Bekijk de aanbiedingen van Omron bloeddrukmeters!

  • Check! Uw gezondheid onder controle

  • Check! Dé Omron specialist

Daarom kopen bij CheckFit

  • Gratis telefonisch advies
  • OMRON speciaalzaak
  • Nederlandse modellen!
  • minimaal twee jaar garantie

De beste bloeddrukmeter kopen?

U bent op zoek naar de beste bloeddrukmeter. Allereerst is het een verstandige keuze dat u op zoek bent naar een bloeddrukmeter. De bloeddruk regelmatig controleren kan bijdragen aan een stabielere gezondheid. Op uw zoektocht naar de beste bloeddrukmeter zijn een aantal zaken belangrijk om te weten.

Aan welke eisen voldoet de beste bloeddrukmeter?

Als u thuis uw bloeddruk wilt meten dan is het verstandig om een betrouwbare bloeddrukmeter in bezit te hebben. Er zijn veel goede bloeddrukmeters te koop, maar de beste bloeddrukmeter heeft een aantal onderscheidende kenmerken:

  • De beste bloeddrukmeter voor thuis is klinisch gevalideerd. Dit wil zeggen dat het volgens strenge normen getest is door medici en goedgekeurd voor thuismeting. 
  • De beste bloeddrukmeter voor thuis beschikt over een goed manchet dat eenvoudig aan te brengen is en waarbij het apparaat aangeeft of het manchet goed bevestigd is.
  • Een belangrijke indicator voor problemen met de bloeddruk is een onregelmatige hartslag. De beste bloeddrukmeter voor thuis meten heeft een zogenaamde onregelmatige hartslagindicator.
  • De beste bloeddrukmeter is er een die ook door artsen gebruikt wordt. De bloeddrukmeters van Omron worden regelmatig gebruikt door artsen, verloskundigen en apothekers.

Wat zijn de voordelen van thuis bloeddruk meten?

U kunt vaker de bloeddruk meten. Thuis bloeddruk meten is simpelweg sneller en meer laagdrempelig dan bij de huisarts. Het is eenvoudiger om er een dagelijkse (of wekelijkse) routine van te maken en daardoor bent u bewuster en beter met uw gezondheid bezig

U kiest uw eigen tijden om te meten. Het is bijvoorbeeld belangrijk om vroeg in de ochtend te meten en later op de avond. Op die tijdstippen hoort de bloeddruk gemiddeld lager te zijn dan gedurende de dag die bol staat van factoren die de bloeddruk doen schommelen. De eigen omgeving is vertrouwd en geeft meer rust tijdens de meting. De gemeten bloeddrukwaarden geven een meer realistisch beeld.

Het zogenaamnde "witte jassen effect". Veel mensen zijn bewust of onbewust meer gespannen bij de huisarts (volle wachtkamer, wachten, zorgen over het oordeel van de arts) en hebben bij de huisarts andere gemeten bloeddrukwaarden dan thuis.)

Omron de beste bloeddrukmeter volgens de Consumentenbond: Waarom is de prijs hoger dan die van andere bloeddrukmeters?

De Consumentenbond heeft in september 2022 een uitgebreide test gedaan met professionals en een panel met testpersonen. Daarbij zijn de Omron M3 Comfort en de Omron M7 Intelli IT AFIB uitgeroepen tot respectievelijk de beste bloeddrukmeter en de nummer drie uit de test. Omron is wereldwijd marktleider en is specialist op het gebied van bloeddrukmeters. Veel technieken van Omron zijn gepatenteerd en alleen Omron bloeddrukmeters hebben dus speciale onderscheidende elementen:

Omron heeft patent op de zgn. Intellisense techniek. Dit is een speciale oppomptechniek van het manchet waardoor deze nooit te weinig en nooit teveel lucht bevat. Dit vergroot de betrouwbaarheid van de metingen van de bloeddruk. Alle Omron bloeddrukmeters zijn klinisch gevalideerd. Als u een arts vraagt wat de beste bloeddrukmeter is dan zal in meer dan 90% van de gevallen de merknaam Omron genoemd worden. De technologie in Omron bloeddrukmeters is al bijna 90 jaar in ontwikkeling. Deze soms jarenlange zorgvuldige research en innovatie in Japan kost enorm veel geld, maar heeft geresulteerd in een indrukwekkende reeks van modellen die zondermeer betrouwbare metingen van de bloeddruk geven.

De zekerheid en betrouwbaarheid die Omron bloeddrukmeters bieden is zeker de prijs waard. In onze winkel bieden wij de beste bloeddrukmeter voor de beste prijs aan. Wij zijn van mening dat zoveel mogelijk mensen recht hebben op de beste kwaliteit en controle over hun gezondheid. Wij verkopen bijvoorbeeld de beste bloeddrukmeter volgens de Consumentenbond Omron M3 Comfort erg voordelig. Bij de diverse modellen geldt hoe meer mogelijkheden hoe hoger de prijs. Vast staat dat u in ons assortiment zeker de beste bloeddrukmeter vindt die bij uw behoeften past.

De beste bloeddrukmeter kopen?

Bloeddrukmeter Omron M3 Comfort

Normale bloeddruk indicatie

De nieuwe modellen van Omron beschikken over een gekleurde LED indicator die de grenzen aangeeft van wat door de belangrijke instituten zoals DABL en ESC wordt gezien als een normale bloeddruk. Dit wil zeggen dat binnen een grote groep mensen deze bloeddruk het meeste voorkomt. Er wordt gesproken van een normale verdeling wanneer grofweg 65% van de gemeten waarden binnen ongeveer dezelfde grenzen vallen. In het individuele geval dat de gemeten waarden buiten de "normale bloeddruk" zitten volgens de bloeddrukmeter kan daar een logische verklaring voor zijn. Mocht u zich zorgen maken neem dan altijd contact op met uw huisarts. Meer weten over normale bloeddruk en bloeddruk meten? Kijk dan op onze informatiepagina over normale bloeddruk.

Hoge bloeddruk

Veel mensen met hoge bloeddruk krijgen het advies om thuis de bloeddruk te meten. Vanzelfsprekend moet dit gebeuren met een betrouwbare bloeddrukmeter. Op deze pagina heeft u kunnen zien dat Omron de meest betrouwbare bloeddrukmeter is. Dit wil niet zeggen dat andere merken slecht zijn. Mensen met een hoge bloeddruk doen er toch verstandig aan om te kiezen voor de beste en meest betrouwbare bloeddrukmeter. Dit alleen al vanwege het simpele feit om bepaalde twijfel weg te nemen. Interessant om te weten is dat sinds 2013 er een nieuwe norm is vastgesteld voor hoge bloeddruk. Op deze website staat een informatiepagina die aan dit onderwerp gewijd is. Voor meer informatie kijk op onze pagina over de nieuwe norm voor hoge bloeddruk.

Uitslag Consumentenbond beste bloeddrukmeter test Augustus 2015

1. Omron M6 Comfort bloeddrukmeter (best getest). Let op: nieuw model Omron M6 Comfort!

2. Omron M3 bloeddrukmeter (beste koop). Let op: nieuw model Omron M3!

3. Omron M3 Comfort (2020) bloeddrukmeter. Let op: nieuw model!

4. Omron M7 bloeddrukmeter. Let op: nieuw model Omron M7 Intelli IT!

Uitslag bloeddrukmetertest Consumentenbond