Bloeddrukmeter Omron M7 Intelli IT AFIB

Omron M7 Intelli IT AFib is het nieuwe topmodel uit 2020 van Omron. Deze technisch geavanceerde bloeddrukmeter is eenvoudig te bedienen en heeft alles in huis voor een zeer nauwkeurige meting van de bloeddruk en tijdige opsporing van hartritmestoornissen. Tijdelijk met GRATIS styluspen! Alternatief? Bekijk ook de bloeddrukmeter Microlife BP A200 AFIB en de Omron M4 Intelli IT.

Meer details

Beschikbaarheid: In voorraad

+ Cadeau! Aanbieding! Bloeddrukmeter Omron M7 Intelli IT AFIB Maak groter

Share

Gratis product:
 • Styluspen universeel voor smartphone en tablet

€ 89,95

-€ 9,05

€ 99,00 tax incl.

Omron M7 Intelli IT AFib voor thuis en in uw praktijk

Deze volautomatische bovenarm bloeddrukmeter is in 2020 op de markt gekomen en is net als de andere modellen van Omron klinisch gevalideerd. Technisch zijn er verschillende functies die ervoor zorgen dat de bloeddruk absoluut nauwkeurig wordt gemeten. Nieuw is de modus (stand) waarmee eventuele hartritmestoornissen kunnen worden opgespoord. Tijdige ontdekking hiervan kan ernstige complicaties zoals bijvoorbeeld een beroerte voorkomen. De Omron M7 Intelli IT AFib is geschikt voor het bloeddruk meten thuis en in uw (medische) praktijk.

Functies in het kort

- Vergelijkingsmodus (nieuw)
- Atriumfibrillerendetectie (AFib modus)(nieuw)
- Twee geheugenplaatsen voor opslag van elk 100 metingen
- Bluetooth connectie met Omron Connect app
- Waarschuwing ochtendhypertensie
- Berekening ochtendgemiddelde
- Berekening avondgemiddelde
- Detectie onregelmatige hartslag
- Indicator normale bloeddruk
- Manchetcontrole
- Bewegingsdetectie
- Intellisense (juiste pompdruk)

Kenmerken en levering

- Manchet medium/large (22 centimeter tot 42 centimeter bovenarmomtrek)
- Inclusief 4-AA batterijen
- Opbergetui
- 3 jaar garantie
- Nederlands model
- Klinisch gevalideerd
- Vermelding DABL lijst (advies Hartstichting)


Bron: Omron Healtcare (Nederlandse ondertitels beschikbaar)

Functies (uitgebreid)

Vergelijkingsmodus
De nieuwe Omron M7 Intelli IT AFib beschikt over een groot breed LCD display. Behalve het vergroten van de duidelijkheid is er plaats voor het tonen van de waarden van de vorige meting. Zo heeft u in een oogopslag een zichtbare vergelijking.

Omron M7 Intelli IT met AFIB. Wat heb je aan deze functie?

Wat is AFib?
De nieuwe Omron M7 Intelli IT is uitgerust met de AFib controlefunctie. Afib is een term waarmee het zogenaamde atriumfibrilleren wordt aangeduid. Dit is een trillende of onregelmatige hartslag die veroorzaakt wordt doordat de bovenste delen van het hart, ook wel boezems genoemd, chaotisch en onregelmatig kloppen en niet goed samenwerken met de onderste hartkamers (ventrikels). De ventrikels zijn de holten in het hart die gevuld worden met bloed en door samentrekking van de hartspier in de slagaders gestuwd worden. De linkerventrikel waar het zuurstofrijke bloed het lichaam in wordt gestuwd is verantwoordelijk voor de bovendruk.

Vroegtijdige signalering atriumfibrilleren
De nieuwe Omron M7 Intelli IT is in staat om afwijkingen in het gemiddeld hartritme te signaleren. Als er een onregelmatigheid optreedt groter of kleiner dan 25 procent van het gemiddelde dan wordt dit vastgelegd door de bloeddrukmeter. Om deze onregelmatigheid beter te analyseren beschikt dit model over een zogenaamde AFib-modus. In deze modus (instelbare stand op de bloeddrukmeter) neemt de meter AUTOMATISCH 3 metingen achtereenvolgend met tussenpozen van 30 seconden. Op deze manier wordt de focus beter gelegd op mogelijke ritmestoornissen. Als de bloeddrukmeter een mogelijkheid signaleert op atriumfibrilleren (AFib) dan zal het speciale Afib-indicatorsymbool op het display verschijnen. Het advies is om deze bevinding met uw arts te bespreken.

Risico's van atriumfibrilleren (boezemfibrilleren)
Het hart is verdeeld in boezems en kamers die met elkaar samenwerken om de bloedsomloop te reguleren. Op het moment dat er een verstoring is in deze samenwerking dan bestaat het risico dat er kleine beetjes bloed bezinken in de hartkamers. Deze vormen kleine stolsels en kunnen richting andere delen van het lichaam gestuurd worden. Het risico op infarcten neemt dan toe. Met name een herseninfarct is een zeer ernstige complicatie die het gevolg kan zijn van boezemfibrilleren. Langdurig fibrilleren leidt ook tot het achteruit gaan van de pompfunctie van het hart. Een vroegtijdige opsporing van deze aandoening is dan ook erg belangrijk om ernstige hart en- vaatziekten te voorkomen.

Geheugen voor twee personen
De nieuwe M7 Intelli IT beschikt net als het vorige model over twee geheugenplaatsen. De bloeddrukmeter kan voor twee verschillende personen 1+2) elk 100 metingen opslaan. Zet voor elke meting het schuifknopje op het apparaat op de geheugenplaats die bij u hoort (1 of 2).

Gastmodus

De Omorn M7 Intelli IT AFib beschikt net als veel andere modellen van Omron ook over een gastmodus. In deze modus wordt de gemeten waarde niet opgeslagen in het geheugen. 

Bluetooth en Omron Connect app
De bloeddrukmeter beschikt over bluetooth en kan draadloos verbonden worden met de Omron Connect app. Deze app voor de smartphone kunt u gratis downloaden en is beschikbaar in de Play Store (voor Android) en de App Store (voor Iphone).

Omron M7 Intelli IT AFib en Omron ConnectDownload Omron Connect in de App StoreDownload Omron Connect app in de Play Store
Omron Connect app alvast downloaden? Klik op de buttons.

Berekening ochtendgemiddelde
Elke meting van de bloeddruk is voorzien van een datum en een tijd. De bloeddrukmeter berekent over een reeks van metingen gedaan in de ochtend (4:00 uur - 9:59 uur) automatisch het gemiddelde. Wanneer dit boven de normale waarden komt van 135 mmHG bovendruk en/of boven de 85 mmHg dan zal bij het uitlezen van het geheugen het symbool dat van toepassing is verschijnen. Een verhoogde bloeddruk in de ochtend is een belangrijke indicator voor het tijdig opsporen van hart- en vaatziekten.

Berekening avondgemiddelde
Dit is het gemiddelde van de metingen die ’s avonds zijn genomen (19:00 - 1:59)
van zondag tot en met zaterdag. De 2 of 3 metingen die ’s avonds binnen de
laatste 10 minuten tussen 19:00 en 1:59 worden genomen, worden gebruikt
om het avondgemiddelde voor elke dag te berekenen.

Berekening weekgemiddelden
Als toevoeging is het ook mogelijk de berekening van het weekgemiddelde af te lezen in het geheugen. De bepaling van dit gemiddelde wordt berekend vanuit (meerdere) metingen genomen in de ochtend en (meerdere) metingen genomen in de avond. Zie schema onder deze tekst voor toelichting.

Uitleg schematisch berekening weekgemiddelde

Detectie onregelmatige hartslag
Tijdens het meten van de bloeddruk detecteert de bloeddrukmeter de hartslag. Tegelijk wordt de gemiddelde frequentie berekent. Mocht het zo zijn dat tijdens het meten er een afwijking wordt gesignaleerd die meer dan 25 procent afwijkt van de gemiddelde frequentie dan zal op het display het symbool "onregelmatige hartslag" verschijnen.

Indicator normale bloeddruk
De Omron M7 Intelli IT AFib beschikt, net als bijna alle andere modellen van Omron, over een indicator die aangeeft of de gemeten waarden niet boven de grens uitkomen die bepaald is aan de hand van de richtlijn die het ESH (European Society of Hypertension) heeft opgesteld in 2018. Mocht de bovendruk (Systolische druk) boven de 135 mmHg en/of de onderdruk (diastolische druk) boven de 85 mmHg zijn dan verschijnt op het display een symbool. Mocht dit symbool frequent verschijnen neem dan contact op met uw arts om dit te bespreken.

Manchetcontrole
De Omron M7 Intelli IT AFib maakt gebruik van de zogenaamde Comfort Cuff. Dit unieke manchet heeft als eigenschap dat het geheel rond de bovenarm sluit en er geen "zwakke" plekken zijn. Dit zorgt ervoor dat de metingen nog nauwkeuriger zijn en het omleggen van het manchet erg eenvoudig is. Mocht het zo zijn dat er toch iets niet goed gaat bij de meting met het manchet dan waarschuwt het apparaat door middel van de indicator "manchetcontrole". Wanneer het manchet goed is omgelegd dan wordt dit ook bevestigd door de indicator met het "ok" symbool.

Bewegingsdetectie
Tijdens het meten van de bloeddruk is het belangrijk dat u stil zit. Het is gevoelige apparatuur en bewegen kan de meting beïnvloeden. Dit wordt dan ook nauwlettend in de gaten gehouden door het apparaat. Als er teveel bewogen is tijdens het meten dan zal op het display de indicator " bewegingsdetectie" zichtbaar worden. In dat geval dient u 3 minuten te wachten en de meting opnieuw te verrichten.

Intellisense
Omron heeft patent op de geavanceerde oppomptechniek die zij "Intellisense" hebben genoemd. In tegenstelling tot andere merken bloeddrukmeters pompen de Omron bloeddrukmeters nooit onnodig veel lucht in het manchet. Er wordt zoveel lucht ingelaten als dat nodig is voor een accurate meting. Het pijnlijk knellen van het manchet behoort hiermee tot het verleden. Het zorgt ervoor dat het meten van de bloeddruk comfortabel verloopt en zonder pijn of stress.

Samenvattend

De nieuwe Omron M7 Intelli IT AFib is een zeer compleet apparaat van de hoogste kwaliteit. Met de vooruitstrevende techniek is het eenvoudig om de meter in een gezonde levensstijl in te passen en is het zeer bruikbaar voor monitoring van bloeddruk dankzij de Omron Connect app. De nieuwe toevoeging om atriumfibrilleren meer aandacht te geven is een mooie extra want deze aandoening wordt vaak te laat ontdekt. Voor thuisgebruik ideaal en toepasbaar in de medische praktijk.

Technische gegevens (beknopte weergave)

Model: M7 Intelli IT (HEM-7361T-EBK)
EAN code: 4015672111721
Werking: Volautomatisch
Voeding: Batterijen (meegeleverd) of adapter (los te verkrijgen)
Display: LCD digital display
Meetbereik: SYS: 60 tot 260 mmHg DIA: 40 tot 215 mmH
Hartslag: 40 tot 180 slagen/min
Nauwkeurigheid: Druk: ±3 mmHg Hartslag: ±5% van de weergegeven waarde
Geheugen voor 2 personen: Ja
Soort manchet: Voorgevormd Intelli-wrap manchet medium/large
Maat manchet: Voor bovenarmomtrek tussen 22 centimeter en 42 centimeter

 • DABL lijst vermelding klinisch gevalideerd Ja
 • Stride BP vermelding Ja
 • Maat manchet 22-42 cm bovenarmomvang
 • Type Bloeddrukmeter Bovenarm bloeddrukmeter
 • Smartphone connectie Ja
 • Aantal geheugensloten tweemaal 100
 • Bluetooth connectie Ja
 • Fabrikant OMRON
 • ReferentieBO106
 • EAN4015672111721
24-12-2022

Omron M7 met app

Het is even goed opletten met de app. Koppelen lukte na twee keer. Nu draait alles prima en zie ik een net overzicht op mijn phone. Metingen komen overeen met die van de arts dus prima.

25-01-2022

Zeer tevreden. Let op werkt goed op oude app. Nieuwe app geeft p

We hebben de bloeddruk meter nu ruim een maand in bedrijf. Hij is eenvoudig te koppelen met onze iPhone’s. De bloeddruk meter werkt perfect. Vandaag Kregen we bericht dat we. Een nieuwe app konden installeren. Dit is echter een ramp. Koppelen lukt niet en ook de lay-out is erg onduidelijk. Gelukkig kon ik de oude app weer downloaden en waren de historische gegevens ook behouden. Ik vraag mij af waarom een goed werkende duidelijke en makkelijk te bedienen app moet plaats maken voor een slechte nduidelijke en niet goed werkende app.

18-05-2021

Bloeddrukmeter en verbinden met smartphone.

Erg bedankt voor het advies. Ik ben niet handig met smartphone maar dankzij jullie is het me gelukt.

18-11-2020

Smartphone Omron

Had eerst de M10 en nu deze. Behoorlijke revolutie van Omron na een uurtje rustig zitten heb ik een fantastische meter met uitslagen zichtbaar op mijn telefoon. Leve de techniek. Bloeddruk is gelukkig ook goed.

14-10-2020

M7 IT

Mooi apparaat en netjes geleverd. Verbinden met app vlekkeloos.

12-09-2020

Professioneel Omron

Professioneel apparaat. Je voelt je toch veiliger met goede kwaliteit. Nette levering

07-08-2020

M7 Intelli IT AFIB

Mooi apparaat. Voel me veiliger met zo'n professionele bloeddrukmeterr. Netjes verpakt en snel geleverd.

17-06-2020

M7 Intelli IT

Professioneel apparaat. Ben nog niet achter alle mogelijkheden. Installatie via de app ging moeiteloos met mijn Iphone. Levering netjes en vlot

07-06-2020

M7 AFib

Zeer luxe apparaat met veel mogelijkheden. Rustig alles stap voor stap lezen is wel aanbevolen. Zeer tevreden mee.

26-05-2020

Omron M7 AFIB

Zeer snelle en nette levering. Apparaat is erg uitgebreid. De prijs is relatief hoog maar je krijgt er veel voor. Veel vertrouwen in deze meter en zeer content mee.

24-03-2020

Professionele bloeddrukmeter

Sinds vorige week in bezit de Omron M7 Intelli IT AFIB. Op advies van de cardioloog gekocht. Mooi compleet apparaat. Wel een poosje bezig geweest met de handleiding maar nu overzie ik alles en ben zeer tevreden.

Schrijf uw recensie!

Schrijf uw recensie

Bloeddrukmeter Omron M7 Intelli IT AFIB

Bloeddrukmeter Omron M7 Intelli IT AFIB

Omron M7 Intelli IT AFib is het nieuwe topmodel uit 2020 van Omron. Deze technisch geavanceerde bloeddrukmeter is eenvoudig te bedienen en heeft alles in huis voor een zeer nauwkeurige meting van de bloeddruk en tijdige opsporing van hartritmestoornissen. Tijdelijk met GRATIS styluspen! Alternatief? Bekijk ook de bloeddrukmeter Microlife BP A200 AFIB en de Omron M4 Intelli IT.

Andere producten in dezelfde categorie: