• Check! Al een nieuwe bloeddrukmeter? Bekijk de aanbiedingen van Omron bloeddrukmeters!

  • Check! Uw gezondheid onder controle

  • Check! Dé Omron specialist

Daarom kopen bij CheckFit

  • Gratis telefonisch advies
  • OMRON speciaalzaak
  • Nederlandse modellen!
  • minimaal twee jaar garantie

Gezonde voeding en effect op het lichaam

Je bent wat je eet is een veelgehoorde uitspraak. Het is een beeldspraak die veel waarheid bevat. Er zijn aantoonbare relaties tussen gezonde voeding en positieve effecten op het lichaam. Zo zijn er ook aantoonbare onderzoeken dat het consumeren van weinig gezonde voeding tot aandoeningen en ziektebeelden kunnen leiden. Gezonde voeding is overigens in de Westers wereld schaars geworden door allerlei kostenverlagende productiemethoden die ertoe geleid hebben dat veel gezonde voedingsbestanddelen hebben plaatsgemaakt voor gemodificeerde en gemanipuleerde stoffen. In de grote supermarkten is er tegenwoordig wel meer aandacht voor, maar betaalt u ook veel meer voor deze gezonde voeding.

Zijn effecten op het lichaam van gezonde voeding meetbaar?Gezonde voeding meetbaar effect op lichaam

Vaak voorkomende aandoeningen zoals hoge bloeddruk en overgewicht zijn min of meer gerelateerd aan minder gezonde voeding en onvoldoende beweging. Dit leidt mensen in een zeer lastig te doorbreken vicieuze cirkel. Door jezelf te controleren met een goede weegschaal met diagnostische functies en een bloeddrukmeter kun je, zeker in een vroeg stadium, bewust worden van je gezondheid. Deze bewustwording is de eerste stap naar een gezondere levensstijl. Het standaardadvies van gezonde voeding en meer bewegen is absoluut waar. Medische meetapparatuur wordt steeds vaker thuis gebruikt en is een uitstekend hulpmiddel en motivatiemiddel om een nieuwe levensstijl tot een succes te maken.

Gezonde voeding en gezonde bloeddruk

Er is een specifiek dieet dat ervoor zorgt dat de bloeddruk daalt. Een bekend voorbeeld is het Amerikaanse DASH-dieet. Als u hiermee bekend bent dan is het raadzaam en interessant om daarbij ook een bloeddrukmeter aan te schaffen om de positieve effecten van deze vorm van gezonde voeding te meten. In het kort komt het erop neer dat de keuze van voeding verandert. Alleen vloeibare vetten gebruiken, rood vlees beperken, zout tot het minimum beperken, snelle koolhydraten beperken en alleen vetarme zuivel consumeren. Binnen een maand zijn de positieve effecten op uw bloeddruk al meetbaar. Vergewis u er wel van een goede kwaliteit bloeddrukmeter aan te schaffen. Een Omron bloeddrukmeter is klinisch getest en zeer betrouwbaar.

Gezonde voeding en gezond gewicht

Door gezonde voeding blijft je gewicht makkelijker stabiel. We zijn gewend geraakt aan veel koolhydraten (veel snel te bereiden maaltijden bevatten overmatig veel koolhydraten) en ongezonde snacks. Het aantal mensen met overgewicht is gestegen tot verontrustende aantallen. Het is bewezen dat overgewicht leidt tot hart en vaatziekten, diabetes type II en kanker. Ook mensen die niet veel overgewicht hebben kunnen toch onzichtbaar vet hebben. Dit is het zogenaamde viscerale vet (orgaanvet). Door een goede diagnoseweegschaal te kopen zoals de weegschaal Omron VIVA kunt u dit viscerale vet meten en uw voedingspatroon aanpassen. Het gaat dus niet alleen om gewicht, maar ook om lichaamssamenstelling qua vet en skeletspiermassa.

Gezonde levensstijl door gezonde voeding en meten

Door het meten van de bloeddruk en lichaamssamenstelling worden de effecten van gezonde voeding inzichtelijk. Weet wat je eet en meet je gezondheid waar mogelijk. Deze elementen vormen de basis voor een gezonde levensstijl waarmee u ziekten en aandoeningen voorkomt of kunt terugdringen. Neem gezonde voeding. Ga niet op gevoel af of aannames, maar koop een bloeddrukmeter en een diagnoseweegschaal en weet hoe je ervoor staat!

Omron VIVA

Omron bloeddrukmeter M7 Intelli IT