Bloeddrukmeter Omron M7 Intelli IT

De bloeddrukmeter Omron M7 Intelli IT is het meest verkochte model met smartphoneconnectie van marktleider Omron van de afgelopen jaren. De Omron M7 Intelli IT is eenvoudig uitleesbaar via de Omron Connect app op de smartphone of tablet. Uw bloeddruk onder controle via Omron Connect! Dit model is opgevolgd door de modellen Omron M4 Intelli IT of de uitgebreide versie Omron M7 Intelli IT AFib.

Meer details

€ 86,95

Bloeddrukmeter Omron M7 Intelli IT wat is nieuw?

Dit model heeft dezelfde kwalitatieve eigenschappen als de populaire en best geteste bloeddrukmeter Omron M6 Comfort. Nieuw is de uitbreiding via een Bluetooth connectie met de Omron Connect app. Deze app maakt het uitlezen en monitoren van de meetresultaten zeer eenvoudig en overzichtelijk. De opgeslagen gegevens van de gemeten bloeddruk en hartslag kunnen allemaal tegelijk worden overgezet. U hoeft hiervoor alleen maar de Omron Connect app te openen op uw smartphone of tablet en de gegevens worden direct overgezet. Toegevoegd is ook de de mogelijkheid om een ochtendweekgemiddelde en een avondweekgemiddelde te bepalen en te bekijken. Hiermee kunt u nog nauwkeuriger vaststellen of er belangrijke veranderingen zijn in de situatie van uw bloeddruk.

Waarom een adapter kopen?

Voor een optimale werking van de bloeddrukmeter is het belangrijk dat er voldoende stroomvoorziening is. Dit werkt prima met goede kwaliteit batterijen maar een adapter is beter. Ook voor het overzetten van data is het belangrijk dat er beschikt kan worden over voldoende stroomvoorziening. Om risico uit te sluiten van verlies van data of een afwijkende meting als gevolg van bijna lege batterijen is ons advies om een adapter te gebruiken. Bij de Omron M7 Intelli IT kunt u de Omron adapter voordelig bijbestellen.

Productspecificaties

De Omron M7 Intelli IT is een volautomatische bloeddrukmeter die de bloeddruk meet via de bovenarm. De bloeddrukmeter wordt compleet geleverd met onder andere een speciaal voorgevormd manchet geschikt voor een bovenarmomvang van 22 tot 42 centimeter. Dit model beschikt over de volgende eigenschappen:

Geheugenplaats voor twee personen
De meter heeft twee aparte geheugenplaatsen en kan dus voor twee verschillend personen meetgegevens opslaan. Daarnaast is er de mogelijkheid om de gastmodus te gebruiken.

Gemiddelde waarde per week
De Omron M7 Intelli IT berekent de weekgemiddelden van de metingen die 's ochtends en de metingen die 's avonds zijn verricht binnen een tijdspanne van acht weken. De meter doet dit voor elke gebruiker afzonderlijk.

Onregelmatige hartslag
Dit model beschikt evenals de meeste modellen van Omron over een onregelmatige hartslagdetector. Mocht er sprake zijn van een onregelmatige hartslag dat detecteert de bloeddrukmeter dit. Advies is om de meting te herhalen. Mocht er iedere keer sprake zijn van een onregelmatige hartslag neem dan contact op met uw huisarts. Een normale hartslag geeft geen melding op het display.

Manchetcontrole
Om een accurate meting te verrichten is het belangrijk dat het manchet op de juiste manier om de bovenarm bevestigd is. Om daarvan zeker te zijn heeft deze bloeddrukmeter een handige indicator die precies aangeeft of de manchet juist bevestigd is.

Bewegingsdetector
Voor een nauwkeurige meting is het belangrijk dat er niet teveel bewogen wordt tijdens de meting. Mocht er sprake zijn van teveel beweging en hier als gevolg van geen goede meting verricht kon worden dan geeft het apparaat dit aan door middel van een bewegingsindicator op het display.

Kleurenindicator normale bloeddruk
Na de meting toont het apparaat door middel van LED indicatoren of de gemeten bloeddruk binnen de grenzen vallen van een normale bloeddruk. Bij een normale onderdruk en bovendruk kleuren beide indicatoren groen. Bij een meting buiten de grenzen kleuren de indicatoren (of een van beide) oranje. Omron houdt hierbij als grens aan voor systolische druk (bovendruk) 135 mmHg of hoger en voor diastolische bloeddruk (onderdruk) 85 mmHg of hoger.

De Omron Connect App

De meetgegevens worden opgeslagen in het geheugen van de bloeddrukmeter en kunnen worden overgebracht naar een smartphone of tablet via een druk op de knop. Hiervoor dient wel eerste de Omron Connect app te worden geïnstalleerd op uw smartphone of tablet.

Omron heeft een speciale app ontwikkelt die communiceert met diverse Omron apparatuur. De Omron M7 Intelli IT bloeddrukmeter is uitleesbaar met deze app. Voordat u van deze mogelijkheid gebruik kunt maken dient u eerst de app te downloaden naar uw smartphone of tablet. De app is beschikbaar via de Itunes store en de Google Play Store. Voor een overzicht van ondersteunende apparaten kunt u terecht op de officiële website van de Omron Connect app. Om naar de Omron Connect pagina te gaan klikt u op de Omron Connect afbeelding.

Verbinden met de Omron Connect app let op!

Wanneer u de Omron M7 Intelli IT voor het eerst gaat gebruiken dan wordt u in de Omron Connect app gevraagd om het model te selecteren uit de lijst. In de Omron Connect app wordt dit model Omron M7/M700 genoemd. Dit komt doordat Omron dit model (HEM 7322T-E) onderscheidt van de M7 Intelli IT (HEM-7361T-EBK) die in 2020 op de markt zal verschijnen. 
Omron M7 Intelli IT HEM7322T-E in de app

Omron Connect Cloud account

Nieuw: Vanuit de Omron Connect app heeft u de mogelijkheid om een Omron Connect Cloud account aan te maken. Met dit account krijgt u de beschikking over "my journal" waarmee u extra mogelijkheden krijgt in de app om uw levensstijl in kaart te brengen en naast de meetgegevens te leggen. Het zelf reguleren van onwenselijke schommelingen in uw bloeddruk kan met de geboden functies in de app veel gerichter gedaan worden. De Omron Connect app en met name de "my journal" functie is een zeer waardevol verlengstuk van uw Omron M7 Intelli IT bloeddrukmeter. Meer informatie over de extra functies vindt u op onze Omron Connect app handleiding pagina (klikbaar)!

omron connect appDownload Omron Connect app in de PlaystoreDownload Omron Connect app in de App store

Meetgegevens delen?

De Omron Connect app leest op een eenvoudige manier via een Bluetooth verbinding (draadloos) de meetgegevens die opgeslagen zijn in het geheugen. Dit zijn de de bovendruk, de onderdruk en de polsfrequentie. De meetgegevens worden opgeslagen in de app en kunnen gedeeld worden met anderen. In het menu kunt u hiervoor de exportfunctie gebruiken. Er wordt een CSV-bestand aangemaakt dat direct gedeeld kan worden met een geïnstalleerde app op uw smartphone of tablet. Ieder apparaat beschikt wel over een e-mailprogramma en daarmee kunt u bijvoorbeeld de meetgegevens delen met uw arts.

meetgegevens_delen meetgegevens_exporteren
Meetgegevens delen en exporteren via het menu (de drie grijze puntjes rechtsboven). 

De Omron Connect app heeft ook de mogelijkheid om het weekgemiddelde van de gemeten waarden te tonen en laat van iedere meting afzonderlijk de specifieke eigenschappen zien tijdens het meten van de bloeddruk. Denkt hierbij aan tijdstip van de meting, hartritme op dat moment en apparaatgegevens zoals manchetcontrole en onregelmatige hartslag.

Omron M7 Intelli IT kopen?

In de doos:
Bloeddrukmeter Omron M7 Intelli IT
Gratis 4 AA alkaline batterijen
Nederlandstalige handleiding
Opbergetui
Drie jaar garantie

Technische specificaties

Productcategorie: Elektronische sfygmomanometers
Productbeschrijving: Automatische bovenarm bloeddrukmeter
Model (code): M7 Intelli IT (HEM-7322T-E)
Weergave: Digitale LCD-weergave
Meetmethode: Oscillometrische methode
Overdrachtsmethode: Bluetooth® versie 4.0 (ondersteuning voor Low Energy-modus)
Draadloze communicatie Frequentiebereik: 2,4 GHz (2400 - 2483,5 MHz)
Modulatie: GFSK
Effectief uitgestraalde energie: <20 dBm
Meetbereik Druk: 0 tot 299 mmHg
Hartslag: 40 tot 180 slagen/min.
Nauwkeurigheid Druk: ±3 mmHg
Hartslag: ±5% van de weergegeven waarde
Oppompen: Fuzzy logic bestuurd door een elektrische pomp
Ontluchten: Automatisch ontluchtingsventiel
Geheugen: 100 metingen met datum en tijd voor elke gebruiker (1 en 2)
Vermogen: 6 V DC 4 W
Stroomvoorziening: 4 “AA”-batterijen van 1,5 V of optionele netadapter
(AC ADAPTER-S, IN 100-240 V AC, 50/60 Hz, 0,12 A)
(AC ADAPTER-UK, IN 100-240 V AC, 50/60 Hz, 15 VA)
Levensduur batterij: Circa 1.000 metingen (met nieuwe alkalinebatterijen)
Toegepast onderdeel Type BF
Bescherming tegen elektrische schokken ME-apparatuur, inwendig van voeding voorzien (als alleen de batterijen
worden gebruikt)
Klasse II ME-apparatuur (optionele netadapter)
Omstandigheden tijdens bedrijf +10°C tot +40°C / 30 tot 85% RV / 700-1.060 hPa
Omstandigheden tijdens opslag/transport -20°C tot +60°C / 10 tot 95% RV / 700-1.060 hPa
IP-classificatie IP 20
Gewicht Meter: circa 390g zonder batterijen
Armmanchet: circa 163g
Afmetingen Meter: circa 124 (b) mm × 90 (h) mm × 161 (l) mm
Armmanchet: circa 145 mm × 532 mm (luchtslang: 750 mm)

  • DABL lijst vermelding klinisch gevalideerd Ja
  • Maat manchet 22-42 cm bovenarmomvang
  • Type Bloeddrukmeter Bovenarm bloeddrukmeter
  • Aantal geheugensloten tweemaal 100
  • Bluetooth connectie Ja
  • Fabrikant OMRON
  • ReferentieBO55
  • EAN4015672110397
10-12-2019

Omron bloeddrukmeter M7IT

Sinds 2 weken in gebruik dagelijks. Zeer prettige en fraai uitziende meter. Het meten gaat door het gevormde manchet makkelijk. Wel een beetje wennen want het voelt wat stug aan en je verwacht comfortabel. Nu merken we dat niet meer. Het verbinden met de app ging goed dankzij de aanwijzing die meegeleverd wordt. De grafieken zijn niet heel overzichtelijk maar ook dat is een kwestie van wennen. Al met al een fraaie aankoop voor (vind ik) weinig geld.

27-10-2019

Omron M7 bloeddrukmeter met app

Mooi apparaat. Installatie verliep vlot. Het meten is eenvoudig en het overzetten werkt met een simpele handeling. De app zelf is standaard wat eenvoudig maar er is een uitbreiding mogelijk. Voor mijzelf ben ik tevreden zo.

23-10-2019

Degelijk apparaat

Sinds een week in gebruik. Zonder ervaring aan begonnen op advies. Gaat goed. Snel geleverd

27-09-2019

Review Omron M7 Intelli IT

Ik wilde eerst de Omron M6 Comfort kopen maar deze heeft connectie met smartphone en is even goed. Prettig apparaat in gebruik

08-09-2019

Bloeddrukmeter en Omron Connect app

Sinds 6 weken in bezit. Ik heb via de app nu een behoorlijk overzicht opgebouwd en zie wel onverklaarbare schommelingen. Mijn medicatie is onlangs veranderd en is ook de reden dat ik zelf wil meten. Deze Omron bloeddrukmeter is heel fijn in gebruik en daardoor ben ik ook vaker gaan meten. Aanrader!

18-07-2019

Bloeddrukmeter Omron M7 Intelli IT

Professioneel apparaat om te zien. Jammer dat er niet standaard een adapter geleverd wordt maar voor deze prijs kan dat ook niet vermoed ik. Snelle levering en ga de komende tijd ermee aan de slag.

15-05-2019

Meten is weten

Prima levering. De bloeddrukmeter komt helemaal compleet met handleiding, batterijen en een mooi etui om op te bergen. Ik ben van plan om wekelijks te gaan meten op aanraden van mijn huisarts. Hoge bloeddruk in de familie. Ik vind het belangrijk om ook andere mensen dit te vertellen vandaar mijn bericht.

28-03-2019

Gekocht op advies

Hartstichting geeft advies om meer thuis te meten. Omron komt daar sterk naar voren. Op basis hiervan de Omron M7 IT gekocht. Oogt professioneel en ben er zeer tevreden over.

24-03-2019

Bloeddrukmeter omron M7

Eenvoudig te bedienen. De adapter is ook fijn om te hebben. Geen gedoe meer met batterijen. Prima levering!

01-02-2019

Connectie smartphone

Technisch hetzelfde als de best geteste Omron M6 Comfort maar de M7 Intelli IT kun je verbinden met tablet of telefoon. Dat kleine prijsverschil is zeker de moeite waard geweest want ik ben blij met de Omron Connect app. Handige overzichten en meer idee wanneer er schommelingen zijn.

11-10-2018

Prima product!

Mooie bloeddrukmeter die ook je hartslag laat zien en waarschuwt als er hartritmestoornissen zijn. Geeft als hartpatient toch een veiliger gevoel. dank aan mijn cardioloog voor deze tip. CheckFit ook bedankt voor de snelle en goede levering.

20-08-2018

Bloeddrukmeter Omron M7 IT versie

Het koppelen met de app leverde problemen op. Na opnieuw installeren van de app ging het wel goed. Te kort in bezit om een oordeel te geven over nauwkeurigheid van de meter

17-06-2018

Omron M7

Eenvoudige installatie. Snel contact met mijn smartphone. Apparaat werkt fantastisch. De Omron Connect app oogt primitief maar voldoet.

30-05-2018

Omron bloeddrukmeter

De bloeddrukmeter pompt behoorlijk op en in het begin vond ik dat niet zo prettig. Na contact met de klantenservice begreep ik dat bij het bevestigen van het manchet er een vinger tussen moet kunnen. Het voelt nu wel beter. Tevreden klant.

17-03-2018

Zeer tevreden

Eenvoudig in gebruik en veel functies. Prima product!

14-03-2018

Bloeddrukmeter Omron M7 review

Alles is volautomatisch. Bijzonder zo'n mooie bloeddrukmeter voor deze prijs.

06-03-2018

Prima levering

Sinds 1 week in bezit. Mijn bloeddruk is thuis lager dan bij de dokter. Ik dacht eerst dat het aan de meter lag maar de dokter vertelde me dat het heel normaal is dat thuis de bloeddruk lager is. Niets mis met deze bloeddrukmeter!

22-02-2018

Omron M7 Intelli IT bloeddrukmeter

Op advies van de huisarts een Omron bloeddrukmeter gekocht. De keuze voor de M7IT is dat ik nu alle gegevens op mijn smartphone bij me heb en kan laten zien aan de arts. Zeer tevreden mee.

31-01-2018

Omron M7 Intelli IT

Mooi apparaat en niet duur bij deze shop. Wij gebruiken hem samen. Ieder een apart geheugen. Verbinden met telefoon beginnen we maar niet aan. Is ook niet noodzakelijk

10-01-2018

Omron M7 bloeddrukmeter

Mijn eerste bloeddrukmeter. Op advies van de arts gekozen voor Omron. Manchet is makkelijk om te leggen omdat het voorgevormd is. Ook het controlelampje is ideaal. Ik wist niet dat bloeddruk meten zo eenvoudig zelf kan.

20-12-2017

Topmodel bloeddrukmeter

In een woord geweldig. Alles verloopt in logische eenvoudige stappen. Connectie eenvoudig tot stand gekomen met mijn Iphone. Het meten is kinderspel. Veel controlesystemen zorgen voor betrouwbare meting. Aanrader wat mij betreft.

Schrijf uw recensie!

Schrijf uw recensie

Bloeddrukmeter Omron M7 Intelli IT

Bloeddrukmeter Omron M7 Intelli IT

De bloeddrukmeter Omron M7 Intelli IT is het meest verkochte model met smartphoneconnectie van marktleider Omron van de afgelopen jaren. De Omron M7 Intelli IT is eenvoudig uitleesbaar via de Omron Connect app op de smartphone of tablet. Uw bloeddruk onder controle via Omron Connect! Dit model is opgevolgd door de modellen Omron M4 Intelli IT of de uitgebreide versie Omron M7 Intelli IT AFib.

Andere producten in dezelfde categorie: