Omron M6 Comfort bloeddrukmeter

De Omron M6 Comfort bloeddrukmeter is de beste bloeddrukmeter volgens de laatste test van de Consumentenbond en geschikt voor zowel thuis meten van de bloeddruk dan wel voor professioneel gebruik. Dit model wordt aanbevolen door het DABL instituut. Nederlands model met 3 jaar garantie!

Meer details

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 64,75

Omron M6 Comfort: bloeddruk meten voor professionals en voor thuis

De Omron M6 Comfort bloeddrukmeter is zeer breed toepasbaar. Zowel een huisarts, fysiotherapeut, thuiszorgmedewerker, verloskundige en mensen die thuis bloeddruk meten kunnen vertrouwen op de hoge kwaliteit en gebruikersvriendelijkheid van deze bloeddrukmeter. De Omron M6 Comfort bloeddrukmeter heeft een duidelijk groot display en diverse kleurenindicatoren voor o.a. normale waarden bloeddruk en manchetcontrole. De Omron M6 Comfort bloeddrukmeter wordt geleverd met een Nederlandstalige gebruiksaanwijzing en een garantie van drie jaar.

Werking van de bloeddrukmeter (video Nederlands ondertiteld)

Speciale kenmerken 

De Omron M6 Comfort bloeddrukmeter is een zeer compleet model voor meting van de bloeddruk via de bovenarm. Dit model is uitgerust met een aantal slimme technieken. De meter is een zogenaamd tafelmodel bloeddrukmeter. Bijzonder is het voorgevormde intelligente manchet. Dit wordt ook wel de Intelli Wrap Cuff genoemd. Erg handig zijn ook de dubbele gebruikersfunctie met twee maal 100 geheugenplaatsen en kleurindicatoren voor normale waarden bloeddruk, manchetcontrole, gemiddelde ochtendmeting en gemiddelde avondmeting van de bloeddruk. Er zijn diverse modellen Omron M6 op de markt en als u besluit dit door de Consumentenbond in 2015 best geteste model Omron M6 Comfort bloeddrukmeter te kopen is het interessant om de verschillen met de oudere modellen van dit model bloeddrukmeter te weten.

Manchet (Intelli Wrap Cuff)

De Omron M6 Comfort bloeddrukmeter is uitgerust met een nieuw ontworpen manchet de zgn. Intelli Wrap Cuff. Deze speciale manchet zorgt ervoor dat verkeerde metingen, als gevolg van een niet goed om de arm zittende manchet, tot de verleden tijd behoren. Dit manchet is zo intelligent vormgegeven dat het eenvoudig met een hand bevestigd kan worden en direct goed om de bovenarm zit.

Berekening ochtendgemiddelde en avondgemiddelde

De nieuwe Omron M6 Comfort bloeddrukmeter heeft een erg handige functie erbij gekregen. Met een simpele druk op de knop kunt i zien wat de gemiddelde gemeten waarden zijn van de bloeddruk in de morgen en in de avond. Deze gemiddelde waarden zijn genomen over de metingen van een week. Deze gemiddelde waarden zijn zeker ook voor artsen relevant om te weten. Bovendien geeft een weekgemiddelde een betrouwbaarder beeld van de bloeddruk dan een enkele meting.

Bloeddrukindicator normale bloeddruk

De nieuwe Omron M6 Comfort bloeddrukmeter heeft een kleurenindicator op het scherm waar direct te zien is of de gemeten waarde valt binnen de algemene norm (vastgesteld door het WHO) voor normale waarden bloeddruk. De indicator wordt verlicht als de meetresultaten buiten deze norm komen en daardoor kunt u eenvoudig zien of u een normale bloeddruk heeft volgens genoemde norm.

Kopen? U krijgt geleverd:

 • Bloeddrukmeter Omron M6 Comfort (HEM-7321-E)
 • Nederlandstalige handleiding (link opent in nieuw venster)
 • Set batterijen (levensduur batterij circa 1.000 metingen)
 • Intelli Wrap Cuff (omtrek manchet 22 tot 42 cm)
 • Opbergetui
 • Bloeddrukpas

Omron M6 Comfort aanbevolen door het DABL instituut

De Nederlandse Hartstichting geeft aan dat het in veel gevallen zinvol is om thuis bloeddruk te meten. Om zeker te zijn van een goede meting van de bloeddruk is het natuurlijk belangrijk dat een goede bloeddrukmeter gebruikt wordt. Het in de medische wereld bekende DABL-instituut test alle bloeddrukmeters die op de markt komen met behulp van diverse medici en een talrijk aantal testmogelijkheden. De Omron M6 Comfort is goedgekeurd voor het gebruik voor bloeddrukmeting thuis en voor gebruik in de medische praktijk. Een volledige lijst van bloeddrukmeters aanbevolen door het DABL instituut wordt ook gepubliceerd door de Nederlandse Hartstichting is te vinden op de speciale pagina over betrouwbare bloeddrukmeter kopen.

Best getest door de Consumentenbond

De Omron M6 Comfort is door de Consumentenbond de best geteste bloeddrukmeter van 2015. De Consumentenbond test sinds jaar en dag vele producten op kwaliteit, prijs en gebruikersgemak. Zo ook bloeddrukmeters die steeds vaker in huishoudens te vinden zijn. Omron is de marktleider wereldwijd en heeft met zijn nieuwe serie bloeddrukmeters een kwalitatief zeer goed product in de markt gezet. De Omron M6 Comfort is in juni 2015 als best geteste bloeddrukmeter naar voren gekomen.

De Consumentenbond heeft de volgende eigenschappen als voordelen genoemd:

 • Comfortabel, hard, voorgevormd manchet
 • Detectie van onregelmatige hartslag
 • Goede handleiding

Een belangrijk criterium bij dit soort producten is het gebruiksgemak. De Consumentenbond test altijd met een panel. Dit zijn vrijwilligers. Daarnaast wordt ook dezelfde test gedaan door experts. Het gebruiksgemak van de Omron M6 Comfort werd door het panel beoordeelt met een 8,2. De experts gaven maar liefst een 8,8 als cijfer.

In de laatste plaats (en niet onbelangrijk) is de prijs en kwaliteit verhouding zeer goed te noemen.

Bron: Consumentenbond best getest Omron M6 Comfort

Technische informatie:

Model: OMRON M6 Comfort 2014 (HEM-7321-E)
Weergave: Digitaal LCD-weergave
Meetmethode: Oscillometrische methode
Meetbereik druk: 0 tot 299 mmHg
Hartslag: 40 tot 180 slagen/min.
Nauwkeurigheid druk: ±3 mmHg
Hartslag: ±5% van de weergegeven waarde
Oppompen: Fuzzy logic bestuurd door een elektrische pomp
Ontluchten: Automatisch ontluchtingsventiel
Geheugen: 100 metingen met datum en tijd voor elke gebruiker (1 en 2)
Vermogen: 6VDC 4W
Stroomvoorziening: 4 “AA”-batterijen van 1,5 V
of optionele netadapter (Adapter S-9515336-9, INPUT 100-240 V AC, 50/60 Hz,
0,12 A)

Omron M6 Comfort en hoge bloeddruk (hypertensie)

Recente studies, die door ziekenhuizen inmiddels bevestigd zijn, tonen aan dat bij de behandeling van hoge bloeddruk de thuis gemeten bloeddruk met een eigen goede bloeddrukmeter een beter beeld geeft van de bloeddruk dan metingen in de spreekkamer bij de arts. Artsen adviseren steeds vaker de Omron M6 Comfort. Deze bloeddrukmeter wordt ook steeds vaker als betrouwbaarder gezien dan de traditionele kwikbloeddrukmeter door artsen. De Omron m6 comfort thuis gebruiken bij hoge bloeddruk verdient dan ook de aanbeveling.

Conclusie: thuis meten geeft een beter beeld van de bloeddruk en stelt de arts in staat om de juiste medicijnen in de juiste dosering voor te schrijven. De Omron M6 Comfort heeft een zeer positieve vermelding op de lijst van het DABL instituut die bloeddrukmeters aan zeer strenge controles onderwerpt, is getest als beste bloeddrukmeter 2015 door de Consumentenbond en wordt op steeds grotere schaal gebruikt door artsen in de praktijk.

Extra informatie

Sinds eind 2013 geldt een nieuwe norm voor hoge bloeddruk. Na jarenlang onderzoek en evaluatie door cardiologen wereldwijd is een nieuwe norm opgesteld. De oude norm had zijn focus op de onderdruk. Als deze boven de 80-85 mmHG uitkwam was er sprake van risico op hart-en vaatziekten. Nu is bepaald dat de bovendruk leidend is. Voor personen tot 80 jaar geldt dat een bovendruk tot 140 mmHG veilig is. Het thuis meten wordt aanbevolen en ook door steeds meer artsen aanbevolen. De metingen thuis zijn het meest betrouwbaar. Doorgaans wordt thuis de meeste tijd doorgebracht en in je eigen omgeving ben je het meest op je gemak. Het is beter thuis regelmatig te meten en met een bepaalde regelmaat de meetresultaten met uw arts te bespreken.

Wetenswaardigheden bloeddruk meten

Wist u dat?

 • Een bloeddrukmeting slechts een momentopname is
 • Een meting thuis doorgaans lager is dan een meting bij de arts
 • De huidige automatische bloeddrukmeters betrouwbaarder zijn dan de kwikmeter bij de huisarts
 • U nooit zelf op de stoel van de arts moet gaan zitten
 • Meer bewegen echt helpt om bloeddruk te verlagen
 • Een bloeddrukmeter ook nuttig is bij lage bloeddruk
 • Aanbevolen door de Nederlandse Hartstichting Ja
 • Maat manchet 22-42 cm bovenarmomvang
 • Aantal geheugensloten tweemaal 100
 • Type Bloeddrukmeter Bovenarm bloeddrukmeter
Kwaliteit 
14-03-2019

Omron M6

Jaren lang een Omron M6 gehad. Ik begreep van de klantenservice van CheckFit dat de nieuwe M6 veel beter is. Dat klopt ook. Zeer prettig manchet en een mooie meter. De controlelampjes geven een gerust gevoel dat je geen fouten maakt. Zeer tevreden.

Kwaliteit 
14-03-2019

Fijne bloeddrukmeter

Sinds enkele weken in gebruik op advies van de huisarts. Eigenlijk eenvoudiger dan ik dacht. Alles wijst zich vanzelf.

Kwaliteit 
22-11-2016

Omron M6 Comfort

Gekocht op advies van de huisarts. Zeer tevreden mee. Eenvoudig zelf het manchet omleggen. Prima snelle levering

Schrijf uw recensie!

Schrijf uw recensie

Omron M6 Comfort bloeddrukmeter

Omron M6 Comfort bloeddrukmeter

De Omron M6 Comfort bloeddrukmeter is de beste bloeddrukmeter volgens de laatste test van de Consumentenbond en geschikt voor zowel thuis meten van de bloeddruk dan wel voor professioneel gebruik. Dit model wordt aanbevolen door het DABL instituut. Nederlands model met 3 jaar garantie!

Andere producten in dezelfde categorie: