Bloeddrukmeter Omron M6 Comfort Afib

Bloeddrukmeter Omron M6 Comfort AFib (2020) is het meest recente model in de al jaren succesvolle M6-serie. Ook deze meter is klinisch gevalideerd en uitgebreid met de mogelijkheid tot herkenning van hartritmestoornis (atriumfibrilleren). Het dubbele display laat in een oogopslag een vergelijking zien met een vorige meting.

Meer details

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 78,95

-€ 6,00

€ 84,95 tax incl.

Waarom de Omron M6 Comfort AFib kopen?

De Hartstichting is in 2019 begonnen met een campagne in Nederland om mensen ertoe te bewegen zelf de bloeddruk te meten of vaker te laten meten. Het tijdig opsporen van hoge bloeddruk voorkomt in veel gevallen problemen als hart -en vaatziekten. Ook het aantal beroertes kan worden terug gedrongen door beter te monitoren op hartritmestoornissen. Omron heeft in de nieuwste modellen een extra functie daarvoor ingebouwd (AFib modus). De nieuwste Omron M6 Comfort is ook voorzien van deze functie. Naast de al bestaande Intellisense techniek (optimaal oppompen van het manchet) en de diverse controlefuncties voor het accuraat meten is dit model nu ook voorzien van een breder display. Dit heeft als grote voordeel dat de gemeten waarden en vergelijkingen met eerdere gemeten waarden in een scherm zichtbaar zijn. Bloeddruk meten is een momentopname en daarom is het van belang om regelmatig en vaak te meten om een goed beeld te krijgen van uw bloeddruk gedurende de dag, week of maand. Tijdig signaleren en aanpassingen in de levensstijl verkleinen de kans op hart- en vaatziekten. Met de Omron M6 Comfort AFib haalt u een betrouwbaar en compleet apparaat in huis of in uw medische praktijk.

Functies in het kort

- Vergelijkingsmodus (nieuw)
- Atriumfibrilleren detectie (AFib modus nieuw!)
- Indicator normale bloeddruk
- Manchetcontrole (meter geeft aan of het manchet wel/niet goed bevestigd is)
- Intellisense (juiste pompdruk)
- Bewegingsdetectie
- Detectie onregelmatige hartslag
- Twee geheugenplaatsen voor opslag van elk 100 metingen
- Waarschuwing ochtendhypertensie
- Berekening ochtendgemiddelde
- Berekening avondgemiddelde
- Berekening weekgemiddelde
- Klinisch gevalideerd door het DABL instituut (= advies Hartstichting)

Wilt u een gelijkwaardig model met de mogelijkheid tot verbinden met de smartphone? Kies dan voor de Omron M7 Intelli IT AFib.

Nieuwe functie weekgemiddelden

De Omron M6 Comfort AFib beschikt over een nieuwe nuttige functie en dat is de berekening van de gemiddelde meetwaarde voor een gehele week. Deze functie is opgesplitst in twee delen: het ochtendweekgemiddelde en het avondweekgemiddelde.

Ochtendweekgemiddelde
De berekening van het gemiddelde van de metingen genomen in de ochtend komt tot stand door de eerste 2 of 3 metingen genomen binnen de eerste 10 minuten in het tijdvak tussen 04.00 uur en 09.59 uur te middelen van de gehele week (zondag tot en met zaterdag). Deze informatie is voor artsen van groot belang. Een verhoogde bloeddruk in de ochtend is een indicator voor het ontwikkelen van hart -en vaatziekten.

Avondweekgemiddelde
De nieuwe M6 Comfort beschikt over de mogelijkheid om het weekgemiddelde te tonen van metingen die genomen zijn van zondag tot en met zaterdag tussen 19.00 uur en 01.59 uur. Voor de berekening worden de laatste 2 of 3 metingen genomen in dit tijdvak. Geen dag is hetzelfde meestal voor een mens en daarom is het van belang om te weten wat de gemiddelde waarden zijn over een hele week. Dit geeft een beter beeld van de bloeddruk in uw persoonlijke situatie.
Schema uitleg berekening weekgemiddelden

Nieuw: Gemiddelde waarde van twee metingen achter elkaar

In de vorige versie M6 Comfort bestond de mogelijkheid voor een berekening van het gemiddelde over drie metingen. Nieuw is dat het apparaat deze berekening ook laat zien voor twee metingen achter elkaar. Deze mogelijkheid is handig voor praktijkondersteuners en artsen waar de bloeddruk meestal dubbel wordt gecontroleerd.

Diverse meetmethoden

Standaard meetmethode en gastmodus
De Omron M6 Comfort is zeer eenvoudig in gebruik. De meter is volautomatisch en een druk op de knop is voldoende. Zorg voordat u begint met meten dat datum en tijd correct worden ingesteld! Het omleggen van het manchet is bij dit model veel meer gebruikersvriendelijk dankzij het voorgevormde comfortabele manchet waar deze meter mee werkt. Het oppompen van het manchet wordt gereguleerd door de speciale Intellisense techniek. Er wordt hierdoor nooit onnodig veel lucht ingelaten. Pijnlijke metingen behoren hierdoor tot het verleden. Een standaardmeting wil zeggen dat de gemeten waarden opgeslagen in een van de twee geheugenplaatsen. Wanneer u dit wilt voorkomen dan bestaat er de mogelijkheid tot het doen van een meting in de speciale gastmodus. In de Nederlandstalige handleiding wordt precies uitgelegd hoe u dit kunt doen.

Vergelijkingsmodus (nieuw)
Nieuw en het meest opvallende is het dubbele display. Dit grotere display biedt de mogelijkheid tot het vergelijken van metingen in een oogopslag. De bloeddrukmeter kan zo ingesteld worden dat op de linkerhelft van het display de waarden van de vorige meting getoond worden. Ook wordt in beeld gebracht of er sprake was een correcte bevestiging van het manchet en gedetecteerde ritmestoornissen. Datum en tijd staan ook standaard in het display.
Breed display vergelijkingsmodus in een scherm

Meten met de AFib-modus (nieuw)
De meest opvallende nieuwe functie is de zogenaamde "AFib" modus. Deze functie zorgt voor een extra focus op de mogelijke aanwezigheid van ritmestoornis van de bovenste hartkamer(s). Deze worden ook wel atrium genoemd. Bij een meting in de AFib modus wordt er drie maal achter elkaar gemeten met tussenpozen van 30 seconden. Van deze metingen wordt een gemiddelde getoond. Als de mogelijkheid gesignaleerd wordt op atriumfibrilleren dan zal het display het symbool tonen dat daarbij hoort.
Symbool atriumfibrilleren 
Opmerking hierbij is dat er ook sprake kan zijn van AFib wanneer het symbool niet getoond wordt. De Afib functie detecteert mogelijke aanwezigheid van stoornissen met een gevoeligheid van 95,5 procent.

Wat is AFib?

AFib is een afkorting van atriumfibrillatie. Dit is een onregelmatige of trillende hartslag. In deze situatie kloppen de bovenste twee hartkamers (atria) onregelmatig of chaotisch. De coördinatie met de onderste hartkamers (ventrikels) is er niet. Het risico bestaat dat door deze verstoring complicaties ontstaan. Bloed dat niet met regelmaat wordt weggepompt uit de onderste hartkamers kan gaan stollen. Deze stolsels ( propjes) kunnen infarcten veroorzaken (beroerte). Het tijdig signaleren van atriumfibrilleren is een belangrijke stap in het voorkomen van beroerten en andere hartcomplicaties. Mocht de Omron M6 Comfort in de AFib modus aangeven dat er sprake is van atriumfibrilleren neem dan contact op met uw arts.

Let op: Dit apparaat en deze specifieke functie is niet voor het stellen van eigen diagnoses!

Kenmerken en levering

- Nieuw model Omron M6 Comfort (2020)
- Manchet medium/large (22 centimeter tot 42 centimeter bovenarmomvang)
- Inclusief 4-AA batterijen
- Luxe etui om de bloeddrukmeter in te bewaren
- Handleiding I+II (Nederlandstalig)
- 3 jaar garantie
- Nederlands model
- Klinisch gevalideerd
- Vermelding DABL lijst (advies Hartstichting)

Technische gegevens (beknopte weergave)

Model: M6 Comfort (HEM-7360-E)
EAN code: 4015672111745
Werking: Volautomatisch
Afmetingen apparaat: 119x85x120 (breedte x hoogte x diepte in millimeters)
Voeding: Batterijen (meegeleverd) of adapter (los te verkrijgen)
Display: LCD digital display
Meetbereik: SYS: 60 tot 260 mmHg DIA: 40 tot 215 mmH Hartslag: 40 tot 180 slagen/min Nauwkeurigheid: Druk: ±3 mmHg Hartslag: ±5% van de weergegeven waarde
Nauwkeurigheid AFib: 94,2%
Geheugen voor 2 personen: Ja
Soort manchet: Voorgevormd Intelli-wrap manchet medium/large
Maat manchet: Voor bovenarmomvang tussen 22 centimeter en 42 centimeter

  • DABL lijst vermelding klinisch gevalideerd Ja
  • Stride BP vermelding Ja
  • Maat manchet 22-42 cm bovenarmomvang
  • Type Bloeddrukmeter Bovenarm bloeddrukmeter
  • Smartphone connectie Nee
  • Aantal geheugensloten tweemaal 100
  • Fabrikant OMRON
  • ReferentieBO115
  • EAN4015672111745
21-11-2021

Fraaie professionele meter

Voel me veilig nu ik een echte Omron bloeddrukmeter heb. Getipt door een kennis. Geen spijt van.

04-11-2021

Omron M6 Comfort

Gekocht op advies van de huisarts. Mooie kwaliteit en gelukkig stabiele metingen. Erg tevreden mee.

30-08-2021

Omron M6 AFIB

Luxe uitstraling. Behuizing van kunststof en display is goed beschermd met dik doorzichting kuntstof. Manchet is erg prettig. geen gedoe met een ijzeren stelband. Zit gewoon goed. Zeer tevreden mee.

30-08-2021

Omron Comfort M6

Fijne bloeddrukmeter. Makkelijk in gebruik. Minpunt: de handleiding in 2 delen is wat zoekwerk. Verder erg nauwkeurig. Mooi etui

26-04-2021

Omron M6

Prettig manchet en heel goed twee geheugens. Beetje druk display maar dat went snel. Oude Omron was aan vervanging toe. Dit is een prima opvolger lijkt me.

10-04-2021

Omron M6 Comfort bloeddrukmeter

Fijn apparaat. Had de vorige versie van M6 die het ook nog doet. Deze heeft extra de mogelijkheid om 3 keer te meten.

18-02-2021

M6 Comfort

Prima levering en een fijn apparaat! Support prima.

06-02-2021

Professioneel apparaat

Omron M6 nu enkele maanden in gebruik. Vragen over AFIB zijn professioneel beantwoord. Ik kan alleen maar zeggen dat het top is allemaal.

22-01-2021

M6 comfort

Prettige meter. Duidelijk. Netjes geleverd

18-11-2020

bloeddrukmeter omron

Fijn apparaat en erg tevreden met de band om de arm. voelt fijner dan mijn vorige.

12-09-2020

Geweldige bloeddrukmeter

Overzichtelijk, prettig manchet, duidelijk afleesbaar en niet duur voor deze kwaliteit.

14-08-2020

Zuivere metingen Omron M6

Snelle nette levering. Vergeleken met huisarts en komt overeen.

07-08-2020

Bloeddruk meten nieuw model M6

Vorige de M6 bloeddrukmeter van Omron binnen gekregen. Deze ziet er anders uit dan bij de apotheek maar heeft hetzelfde manchet. Meten gaat zo makkelijk. Ja kunt het makkelijk zelf doen. Zeer tevreden mee

17-06-2020

Omron bloeddrukmeter M6

Nieuwe M6 model is totaal verschillend om te zien. Ik heb jaren de andere M6 gehad. Metingen komen overeen. In gebruik nemen iets ingewikkelder door de andere indeling. Nu twee weken in bezit en zeer tevreden mee.

26-05-2020

Nieuwe Omron M6

Jaren de andere M6 comfort gebruikt naar tevredenheid. Dit nieuwe model is totaal verschillend qua uiterlijk maar heeft meer mogelijkheden. Ritmestoornisdetectie is apart gezet. Stukje extra veiligheid. Hoop hier ook weer jaren mee te kunnen doen.

Schrijf uw recensie!

Schrijf uw recensie

Bloeddrukmeter Omron M6 Comfort Afib

Bloeddrukmeter Omron M6 Comfort Afib

Bloeddrukmeter Omron M6 Comfort AFib (2020) is het meest recente model in de al jaren succesvolle M6-serie. Ook deze meter is klinisch gevalideerd en uitgebreid met de mogelijkheid tot herkenning van hartritmestoornis (atriumfibrilleren). Het dubbele display laat in een oogopslag een vergelijking zien met een vorige meting.

Andere producten in dezelfde categorie: