Bloeddrukmeter Omron M3

De Omron M3 (2020) is een compacte bloeddrukmeter voor de bovenarm. Dit nieuwe model heeft twee geheugenplaatsen en is zeer geschikt voor het thuis meten van de bloeddruk. De Omron M3 is uit te breiden met een kindermanchet. Ook verkrijgbaar in de Omron M3 Comfort (model 2020)

Meer details

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 59,95

-€ 5,00

€ 64,95 tax incl.

Bloeddrukmeter Omron M3 nieuw model 2020

De Omron M3 is in de reeks nieuwe modellen uit 2020 opnieuw aanwezig. Het model is nog steeds populair vanwege de betrouwbaarheid, eenvoud en compactheid. De door de Consumentenbond tot beste koop bekroonde voorganger van dit model is in de vernieuwde versie technisch identiek. Nieuw is de bijgewerkte software van het apparaat en het frisse strakke uiterlijk.

Producteigenschappen

De manchet
De Omron M3 type HEM-7154-E wordt geleverd met een zogenaamde "easy cuff". Dit betekent vrij vertaald een gemakkelijk manchet. Het omleggen van dit manchet is inderdaad eenvoudig te doen door de persoon zelf. Het is een flexibel manchet dat past om bovenarmen met een omtrek tussen de 22 centimeter en 42 centimeter. Mocht het zo zijn dat het manchet toch niet goed zit, geen nood, het display van de bloeddrukmeter geeft aan of de manchet al dan niet goed bevestigd is.
Kindermanchet
Een interessante optie bij de nieuwe Omron M3 is de mogelijkheid om een kindermanchet aan te sluiten. Dit is een kleine maat manchet waarmee ook bij kinderen of mensen met dunne bovenarmen de bloeddruk nauwkeurig kan worden gemeten. Het Omron kindermanchet is geschikt voor bovenarmen met een omvang tussen de 17 centimeter en 22 centimeter. De manchet kunt u als los accessoire meebestellen.

Geheugen
Ook de nieuwe Omron M3 beschikt over een uitgebreid geheugen. Met behulp van een schuifknop op het apparaat kunt u schakelen tussen twee verschillende geheugenplaatsen. Op deze manier kunt u de bloeddrukmeter gebruiken met twee personen en kan voor ieder persoon afzonderlijk de meetresultaten worden opgeslagen. Voor elke afzonderlijke gebruiker kunnen 60 metingen worden opgeslagen.

Gemiddelde meting
Bij mensen met een wat schommelende bloeddruk is het handig om meerdere metingen achter elkaar te doen. De Omron M3 beschikt over de functie om een gemiddelde te berekenen over de laatste 2 of 3 metingen binnen 10 minuten. U dient dan wel handmatig de metingen uit te voeren.

Indicatie normale bloeddruk
Nadat de meting gedaan is en het resultaat is dat de bovendruk hoger is dan 135 mmHg en/of de onderdruk boven 85 mmHG dan zal in het display een indicator verschijnen met de aanduiding SYS-DIA. Dit geeft aan dat de gemeten waarde buiten de richtlijn valt die staat voor normale bloeddruk. Deze indicatie voor normale bloeddruk voor het meten van de bloeddruk thuis is bepaald volgens ESH/ESC-richtlijnen uit 2018. Let op: in elke individuele situatie kunnen normale waarden verschillen. Bij twijfel neem dan altijd contact op met uw arts.

Onregelmatige hartslag
Tijdens de meting detecteert de bloeddrukmeter uw hartslag. Op het moment dat een afwijking wordt geconstateerd groter dan 25 procent ten opzichte van het gemiddelde hartritme dan zal er de indicator (2) op het display verschijnen. Als dit herhaaldelijk gebeurt dan is het advies om contact op te nemen met uw arts.

Omron M3 HEM-7154-E display

Bloeddrukmeter Omron M3 (2020) in het kort

De bloeddrukmeter Omron M3 is compact, accuraat en voorzien van de beste technieken om zelf de bloeddruk te meten. Dit model is klinisch gevalideerd en heeft een vermelding op de DABL lijst. De Hartstichting adviseert uitsluitend een bloeddrukmeter te kopen die voorkomt op deze lijst. De mogelijkheid tot uitbreiding met een kindermanchet maakt dit model zeer geschikt voor gebruik op scholen of centra voor Jeugd en Gezin.

De levering:
Bloeddrukmeter Omron M3 (HEM-7154-E)
Handleiding Nederlandstalig
Opbergetui
4 maal alkaline batterijen (AA 1.5V)

Technische specificaties

Model: HEM-7154-E
Model manchet: HEM RML31
Methode: oscillometrisch
Luchtinlaat: automatisch
Bereik manchetdruk: 0-299 mmHg
Polsslag bereik: 40-180 bpm
Bereik systolische druk: 60 tot 260 mmHg
Bereik diastolische druk: 40 tot 215 mmHG
Nauwkeurigheid bloeddrukmeting: plus-min 3 mmHG
Nauwkeurigheid polsslag: 5%
Levensduur bloeddrukmeter: 5 jaar
Garantie: 3 jaar

Optionele accessoires
Omron universele adapter
Kindermanchet HEM-CS24

  • DABL lijst vermelding klinisch gevalideerd Ja
  • Stride BP vermelding Ja
  • Maat manchet 22-42 cm bovenarmomvang
  • Type Bloeddrukmeter Bovenarm bloeddrukmeter
  • Smartphone connectie Nee
  • Aantal geheugensloten tweemaal 60
  • Fabrikant OMRON
  • ReferentieBO105
  • EAN4015672111837
26-05-2020

Bloeddrukmeter M3

De bloeddrukmeter is iets kleiner dan ik dacht. Wel mooie vormgeving. Een vergelijking met de arts leverde nagenoeg geen verschil. Netjes verpakt en snel in huis.

Schrijf uw recensie!

Schrijf uw recensie

Bloeddrukmeter Omron M3

Bloeddrukmeter Omron M3

De Omron M3 (2020) is een compacte bloeddrukmeter voor de bovenarm. Dit nieuwe model heeft twee geheugenplaatsen en is zeer geschikt voor het thuis meten van de bloeddruk. De Omron M3 is uit te breiden met een kindermanchet. Ook verkrijgbaar in de Omron M3 Comfort (model 2020)

Andere producten in dezelfde categorie: