• Check! Al een nieuwe bloeddrukmeter? Bekijk de aanbiedingen van Omron bloeddrukmeters!

 • Check! Uw gezondheid onder controle

 • Check! Dé Omron specialist

 • Aanbieding!
 • Tijdelijk niet leverbaar
Omron M3 bloeddrukmeter

Omron M3 bloeddrukmeter

€ 59,99 Tijdelijk niet leverbaar
Tijdelijk niet leverbaar

De Omron M3 bloeddrukmeter bewijst dat kwaliteit niet duur hoeft te zijn. Dit tweepersoonsmodel  beschikt over alle speciale technieken die een accurate meting van de bloeddruk mogelijk maken. Beste koop consumentenbond! Dit model is opgevolgd door Omron M3 versie 2020

accessoires

Voeg bijpassende accessoires/producten toe aan winkelwagen

Omron universele adapter

+ € 11,95

Omron Kindermanchet (17-22 cm)

+ € 24,95

Pillendoos 7 dagen Anabox

+ € 18,95

Duracell batterijen alkaline (4 stuks)

+ € 4,95

Daarom Kopen bij checkfit

 • Bij besteding boven €40,- gratis verzending in NL!

 • Gratis telefonisch advies

 • OMRON Speciaalzaak

 • Gratis retourneren

 • Achteraf betalen mogelijk via Klarna

 • Nederlandse modellen

 • Minimaal twee jaar garantie
 • Voor 17.00 uur besteld volgende werkdag in huis (*)

Bezorging via PostNL

(*) Wij verzenden via PostNL. Maandag tot en met vrijdag tot 17.00 uur en zaterdag tot 12.00 uur. PostNL bezorgt ook op zaterdag!

Gratis Advies

Telefonisch (*) advies: 010-8507600
of stuur een e-mail: info@checkfit.nl
(*) Werkdagen van 09.00 uur tot 17.00 uur

Beste koop Consumentenbond

De Omron M3 is in 2015 uitgeroepen tot de "beste koop" door de Consumentenbond. Positieve aspecten die daarbij naar voren kwamen waren gebruikersgemak en zeer goede prijs/kwaliteitverhouding.

Productkenmerken Omron M3

De geheugenfunctie
De Omron M3 beschikt over een uitgebreid geheugen. De bloeddrukmeter beschikt over 2 geheugenplaatsen die elk 60 metingen opslaan. Bij een meting boven dit aantal zal de oudste meting gewist worden. Mocht u een enkele meting willen verrichten bijvoorbeeld bij iemand anders en u wilt de meting niet tussen uw eigen opgeslagen metingen hebben dan kunt u gebruik maken van de handige gastmodus. Een meting verricht in de gastmodus wordt niet opgeslagen in het geheugen.

Omron M3 Intellisense
Ook dit model van Omron beschikt over de unieke Intellisense oppomptechniek. Deze techniek zorgt ervoor dat het manchet altijd de optimale hoeveelheid lucht in laat om ervoor te zorgen dat er een accurate meting wordt verricht. Nooit teveel lucht en nooit te weinig. Deze speciale techniek is ontwikkelt door Omron en vindt u alleen terug in de Omron bloeddrukmeters.

Manchet (Easy Cuff)
De Omron M3 bloeddrukmeter wordt geleverd met een medium/large manchet voor een armomvang van 22-42 cm. De speciale "Easy Cuff" is zo ontworpen dat het omdoen van de manchet bijna niet mis kan gaan. Bovendien geeft de Omron bloeddrukmeter M3 via een indicator (lampje wordt groen) op het apparaat aan of het manchet goed om de arm zit om een nauwkeurige meting te verrichten.

Omron M3 hulpsymbolen op de bloeddrukmeter

Symbool voor onregelmatige hartslag
De M3 gaat tijdens het oppompen van het manchet op zoek naar uw hartslag en wanneer deze gevonden is dan ziet u dat op uw display. Deze bloeddrukmeter is zo geavanceerd dat wanneer tijdens de meting meer dan twee keer een onregelmatigheid in de hartslag wordt gedetecteerd er een symbool verschijnt dat om u te waarschuwen. Omron hanteert daarbij de gemiddelde norm voor hartritme. Zodra de afwijking meer dan 25 procent is zal er een waarschuwing komen.

Symbool voor bewegingsfout
Wanneer u de bloeddruk gaat meten is het belangrijk dat de arm in de juiste houding is. Bewegingen kunnen leiden tot afwijkende metingen en daarom waarschuwt de Omron M3 wanneer er sprake is van een bewegingsfout. De meting is dan niet betrouwbaar genoeg en uw wordt gewaarschuwd met het symbool voor bewegingsfout. De meting moet dan opnieuw gedaan te worden.

Symbool voor gemiddelde waarde
Om de gemiddelde waarde van de opgeslagen metingen te bekijken moet de geheugenknop meer dan 3 seconden worden ingedrukt. Als u dat doet dan verschijnt er een symbool dat aangeeft dat de weergegeven waarden de gemiddelde waarde is.

Lampje ter controle (on)juist aangebracht manchet
Een zeer belangrijk onderdeel van het bloeddruk meten en tevens het enige dat u zelf hoeft te doen is omleggen van het manchet. Om er zeker van te zijn dat het manchet goed of juist niet goed is omgelegd licht er bij elke meting een controlelampje op de meter op. Wanneer het lampje groen is bent u er zeker van dat het manchet goed is omgelegd.

Lampjes ter indicatie normale bloeddruk
De Omron bloeddrukmeters hebben een ingebouwde standaard voor normale bloeddruk. Deze is 135 mmHg voor systolische bloeddruk (bovendruk) en 85 mmHg voor diastolische bloeddruk (onderdruk). Als de gemeten waarde buiten dit bereik is zullen de lampjes oranje kleuren.

Omron M3 in het kort

Naast de unieke Intellisense oppomptechniek heeft de Omron M3 bloeddrukmeter een groot en duidelijk leesbaar scherm. De Omron M3 bloeddrukmeter is zeer betrouwbaar en klinisch gevalideerd. Dit betekent dat de Omron M3 bloeddrukmeter is getest door erkende instituten als het DABL instituut en de W.H.O. De Omron M3 bloeddrukmeter voldoet voor thuisgebruik aan de strenge normen. zo biedt de Omron M3 bloeddrukmeter de nauwkeurigheid die je mag verwachten. De nieuwe bloeddrukmeter Omron M3 is zo ontworpen dat de meetresultaten makkelijk af te lezen zijn en makkelijk te begrijpen. Als er sprake is van hoge bloeddruk (volgens WHO normen) licht er een speciale LED op het scherm op. Een belangrijk kenmerk van de Omron bloeddrukmeter M3 is het geheugen voor twee gebruikers. Dit model Omron M3 bloeddrukmeter maakt ook weer gebruik van de speciale Intellisense oppomptechniek. De Omron M3 bloeddrukmeter heeft een medium/large manchet (armomvang 22-42 cm). De Omron M3 bloeddrukmeter wordt geleverd met Nederlandstalige gebruiksaanwijzing en een garantie van drie jaar.

Wat krijgt u wanneer u de Omron M3 bloeddrukmeter gaat kopen?

 • Nederlandstalige gebruiksaanwijzing
 • Set batterijen (levensduur batterij circa 1.000 metingen)
 • Easy Cuff (omtrek manchet 22 tot 42 cm)
 • Opbergetui
 • Bloeddrukpas

Technische informatie bij het kopen van de Omron M3 bloeddrukmeter

Model: OMRON M3 2014 (HEM-7131-E)
Weergave: Digitaal LCD-weergave
Meetmethode: Oscillometrische methode
Meetbereik druk: 0 tot 299 mmHg
Hartslag: 40 tot 180 slagen/min.
Nauwkeurigheid druk: ±3 mmHg
Hartslag: ±5% van de weergegeven waarde
Oppompen: Fuzzy logic bestuurd door een elektrische pomp
Ontluchten: Automatisch ontluchtingsventiel
Geheugen: 60 metingen met datum en tijd voor elke gebruiker (1 en 2)
Vermogen: 6VDC 4W
Stroomvoorziening: 4 “AA”-batterijen van 1,5 V
of optionele netadapter (Adapter S-9515336-9, INPUT 100-240 V AC, 50/60 Hz,0,12 A)

BO3

Datasheet

Stride BP vermelding
Ja
Maat manchet
22-42 cm bovenarmomvang
Type Bloeddrukmeter
Bovenarm bloeddrukmeter
Smartphone connectie
Nee
Aantal geheugensloten
tweemaal 60
DABL lijst vermelding klinisch gevalideerd
Ja

Downloaden

Handleiding Omron M3 HEM-7131

Downloaden (440.9KB)