• Check! Al een nieuwe bloeddrukmeter? Bekijk de aanbiedingen van Omron bloeddrukmeters!

  • Check! Uw gezondheid onder controle

  • Check! Dé Omron specialist

Daarom kopen bij CheckFit

  • Gratis telefonisch advies
  • OMRON speciaalzaak
  • Nederlandse modellen!
  • minimaal twee jaar garantie

Weegschaal met meerdere functies

Een weegschaal met meerdere functies is erg handig bij het bepalen van de BMI score en een andere belangrijke indicator het visceraal vet. Naast gewicht zijn deze indicatoren belangrijk om te weten voor het behouden of verkrijgen van een goede gezondheid, 

Body Mass Index

Overgewicht en obesitas worden uitgedrukt aan de hand van de Body Mass Index (BMI). Voor volwassenen is sprake van overgewicht als de BMI groter is dan 25, en is er sprake van obesitas bij een BMI groter dan 30. Het bepalen of een kind overgewicht heeft, is bewerkelijker. Bij hen hangen de criteria af van leeftijd en geslacht. Belangrijk is dat BMI op de juiste wijze bepaald wordt en juist geïnterpreteerd. Aanbevolen wordt een nauwkeurige multifunctionele weegschaal waarbij leeftijd, geslacht, lengte kan worden ingevoerd.

Visceraal vetniveau

Visceraal vet is het vet dat ligt opgeslagen rond de organen en dat vanaf de buitenkant niet zichtbaar is. Deze vergrote vetcellen veroorzaken al op jonge leeftijd insuline resistentie. Hiermee wordt grotendeels de stijging in het aantal mensen met diabetes type II verklaard. Als dit visceraal vet zich al op jonge leeftijd in te grote mate manifesteert dan lopen uw kinderen ernstige gezondheidsrisico's. Het is van groot belang dat dit type vet tijdig ontdekt wordt. Hiervoor zijn intelligente meetinstrumenten ontwikkeld door medisch fabrikant Omron zoals Body Composition Monitor Omron VIVA. Ook voor volwassenen is het zeer raadzaam om erachter te komen of u beschikt over een gezonde waarde visceraal vet. Steeds meer andere ziekten worden in verband gebracht met deze gevaarlijke vorm van vetzucht. 

In onderstaand filmpje is een demonstratie te zien van een weegschaal met meerdere functies. In dit geval de Body Composition Monitor Omron VIVA:

5ieyOU741FY