Bloeddrukmeter Omron EVOLV

Omron EVOLV de alles in 1 bloeddrukmeter voor de bovenarm. Dit revolutionaire model is volledig mobiel, draadloos en snoerloos. Bloeddruk meten doe je overal eenvoudig met Omron EVOLV. Bloeddruk meten anno 2019! Nederlands model met 3 jaar garantie!

Meer details

Beschikbaarheid: In voorraad

+ Cadeau! Aanbieding! Bloeddrukmeter Omron EVOLV Maak groter

Share

Gratis product:
  • Styluspen universeel voor smartphone en tablet

€ 137,95

-€ 12,00

€ 149,95 tax incl.

Omron EVOLV de evolutie en revolutie

Omron is de onbetwiste koning van de bloeddrukmeters. Met dit model is Omron erin geslaagd om alle hindernissen weg te werken. Geen luchtslang en geen kabels. De meetresultaten worden direct draadloos uitgelezen via Bluetooth richting de gratis Omron Connect app op uw smartphone of tablet. Deze evolutie kun je gerust een revolutie noemen. Met de Omron EVOLV kun je overal en altijd eenvoudig bloeddruk meten en meetresultaten zijn over een langere periode inzichtelijk dankzij de handige Omron Connect app op uw smart apparaat.

Bijzondere eigenschappen Omron EVOLV

360 graden manchet

De basis is het unieke 360 graden manchet, de zogenaamde Intelli Wrap Manchet. Dit manchet omsluit de bovenarm volledig en hiermee wordt voorkomen dat er zwakke plekken zijn waar druk wordt gemeten. Uiteraard neemt de kans op meetfouten door verkeerd omleggen van het manchet hierdoor ernorm af. Het manchet is geschikt voor bovenarmen met een omtrek van 22 tot 42 centimeter.

Geen luchtslang en mobiliteit

Omron is erin geslaagd een bloeddrukmeter te ontwikkelen zonder luchtslang. Hiermee is opnieuw een stap gezet om zowel de kans op een mislukte meting te verkleinen dan wel de bloeddrukmeter zeer mobiel en gebruikersvriendelijk te maken. Waar u zich ook bevindt een bloeddrukmeting verrichten is in een handomdraai gebeurt. Het grote voordeel is dat u hierdoor inzicht krijgt in de bloeddrukwaarden op andere plaatsen dan thuis. Hoe hoog is mijn bloeddruk op mijn werk? Hoe hoog is de bloeddruk op de vereniging of sportschool? Omron EVOLV maakt het mogelijk!

Omron EVOLV stijlvolle bloeddrukmeterOmron ConnectEVOLV compact en snel

Functies voor gegarandeerd een accurate meting

Manchetcontrole
Het voorgevormde manchet maakt het u makkelijk om de bloeddrukmeter te bevestigen om de bovenarm. Om 100% zeker te zijn dat het manchet goed zit helpt de meter met een symbool op het display.

Bewegingsfout
Als tijdens het oppompen en ontluchten de meting verricht wordt is het belangrijk dat er niet bewogen wordt. Dit om te voorkomen dat er mogelijk een verkeerd meetresultaat wordt weergegeven. Mocht er teveel bewogen zijn tijdens de meting dan zal op het display het symbool voor bewegingsfout worden weergegeven.

Synchronisatie van gegevens en geheugen
Wanneer het synchronisatiesymbool op het display verschijnt, moet u controleren of uw bloeddrukmeter is gekoppeld met het smart apparaat. Wanneer het synchronisatiesymbool op het display verschijnt, moet u de gegevens overdragen voordat de metingen worden verwijderd. Het interne geheugen kan maximaal 100 meetwaarden bevatten. De oudste waarde wordt verwijderd als dit wordt bereikt voordat u gegevens gaat downloaden.

Let op: het geheugen is alleen uitleesbaar met de Omron Connect app. Het display toont het laatste meetresultaat.


Bron: Omron Healthcare

Uw gezondheid onder controle met Omron EVOLV

De uitgebreide modellen van Omron beschikken over een indicator die aangeeft of er sprake is van onregelmatige hartslag (aritmie). Ook de EVOLV heeft deze indicator. De bloeddruk schommelt gedurende de dag en is in de morgen lager dan later op de dag. Een enkele keer meten is mogelijk niet voldoende en zeker niet als er sprake is van verhoogde bloeddruk. Dit model is zeer geschikt om mee te nemen en dus handig om op meer plaatsen te meten dan alleen thuis. Wist u dat 1 op de 3 metingen niet goed gaan door het verkeerd omleggen van het manchet? De kans op deze foute metingen wordt erg klein dankzij de speciale vormgeving van het manchet. De Omron Connect app maakt het mogelijk om inzicht te krijgen in het verloop van meetresultaten op een langere termijn en beschikt over de mogelijkheid om een overzicht te exporteren en te delen met uw arts.

Omron EVOLV geschikt voor diabetici en tijdens zwangerschap

De Omron EVOLV is met succes klinisch gevalideerd voor gebruikt tijdens zwangerschap. Het controleren van de bloeddruk tijdens zwangerschap is zeer belangrijk. Meet nu dagelijks de bloeddruk thuis in plaats van alleen tijdens de reguliere controles bij de verloskundige. De EVOLV is getest op betrouwbaarheid tijdens zwangerschap door het DABL instituut en heeft deze strenge test klinische geschiktheid (toepasbaarheid door artsen in medische praktijk) met succes doorstaan. De groep mensen met diabetes zijn ook gebaat bij goede controle van de bloeddruk. Niet iedere bloeddrukmeter is hiervoor even geschikt. Met de Omron EVOLV kun je betrouwbaar meten en voel je je veilig omdat je niet hoeft te twijfelen aan de meetwaarden. 

Verbinden met smartphone

Voordat u de Omron EVOLV in gebruik neemt dient u de Omron Connect app te downloaden. Deze app verzamelt uw meetgegevens en maakt een reeks van metingen inzichtelijk op veranderingen. Dit is van belang als u bezig bent met het verbeteren van uw gezondheid. Controleer eerst of smartphone geschikt is en goed werkt met de Omron Connect app. Om een lijst van ondersteunde apparaten voor de Omron Connect app te bekijken kunt u op het Omron Connect logo klikken. Om te dowloaden klik dan op het Apple store logo of Playstore logo.

omron connect appDownload Omron Connect app in de PlaystoreDownload Omron Connect app in de App store

Meetgegevens exporteren?  

Gegevens exporteren via het menu in de app (de drie puntjes rechtsboven) om te delen met uw arts.

Exporteer meetgegevens uit Omron Connect app

Omron EVOLV kopen?

U krijgt:
- Omron EVOLV bloeddrukmeter
- 4 AAA batterijen
- Handig opbergetui
- Nederlandstalige handleiding
- De bloeddrukmeter is klinisch gevalideerd!
- Drie jaar garantie

Technische gegevens Omron EVOLV

Productcategorie: Elektronische sfygmomanometers
Productbeschrijving: Automatische bovenarm bloeddrukmeter
Model: (nummer) EVOLV (HEM-7600T-E)
Display: OLED-display (ook in het donker afleesbaar)
Drukbereik van manchet Druk: 0 tot 299 mmHg
Meetbereik Druk: 40 tot 260 mmHg
Hartslag: 40 tot 180 slagen/min.
Nauwkeurigheid Druk: ±3 mmHg
Hartslag: ±5% van de weergegeven waarde
Oppompen: Fuzzy logic bestuurd door een elektrische pomp
Ontluchten: Automatische snelle ontluchting
Meetmethode: Oscillometrische methode
Overdrachtsmethode: Bluetooth Smart
Draadloze communicatie Frequentiebereik: 2,4 GHz (2.400 - 2.483,5 MHz)
Modulatie: GFSK
Effectief uitgestraalde energie: <20 dBm
IP-classificatie IP 22
Stroomvoorziening: 4 “AAA”-batterijen 1,5 V
Levensduur batterijen: Circa 300 metingen (met nieuwe alkalinebatterijen)
Levensduur Meter: 5 jaar
Omstandigheden tijdens bedrijf 10°C tot 40°C/15 tot 90% RV (zonder condensvorming)/
800 tot 1.060 hPa
Omstandigheden tijdens opslag/transport
-20°C tot 60°C/10 tot 90% RV (zonder condensvorming)
Gewicht Bloeddrukmeter: circa 240 g (zonder batterijen)
Afmetingen Bloeddrukmeter: circa 85 mm × 120 mm × 20 mm (zonder armmanchet)
Armomtrek: 22 tot 42 cm
Toegepast onderdeel Type BF
Bescherming tegen elektrische
schokken
ME-apparaat met interne voeding

  • DABL lijst vermelding klinisch gevalideerd Ja
  • Stride BP vermelding Ja
  • Maat manchet 22-42 cm bovenarmomvang
  • Type Bloeddrukmeter Bovenarm bloeddrukmeter
  • Smartphone connectie Ja
  • Bluetooth connectie Ja
  • Fabrikant OMRON
  • ReferentieBO73
  • EAN4015672110465
23-10-2019

Omron Evolv

Positief is dat de meter makkelijk te bevestigen is en de meting snel kan beginnen. Nadeel is geen geheugen op het apparaat zelf. Je hebt echt de omron connect app nodig en smartphone want de meter laat alleen de laatste meting zien. Batterijen die meegeleverd waren vrij snel zwak maar dat komt meer voor. Al met al zeer praktisch en handzaam. Prijs is relatief hoog.

04-10-2019

Bijzondere bloeddrukmeter

Voor mij is deze bloeddrukmeter een soort science-fiction want zo oogt het apparaat ook. Het is een vrij kleine bloeddrukmeter ter grootte van een bovenarmmanchet en dat is logisch want het is alles in een. De Omron Connect app is noodzakelijk. De installatie en connectie verliepen moeiteloos dankzij de de duidelijke stappen in de handleiding. Aflezen op de meter zelf vind ik minder duidelijk. Het is echt de bedoeling dat de app gebruikt wordt. De metingen verlopen pijnloos en er is geen sprake van lawaai tijdens het oppompen. Zeer discreet apparaat dat overal mee naar toe kan worden genomen. De prijs is behoorlijk ten opzichte van gewone bloeddrukmeters maar dan heb je ook wel een bijzondere. Ik vind het een aanrader voor mensen die goed thuis zijn met smartphones. Voor ouderen met minder ervaring met smartphones is dit waarschijnlijk minder geschikt.

19-01-2019

Omron EVOLV ervaring

Dit apparaat gekocht uit nieuwsgierigheid. Had toch een ander beeld bij een bloeddrukmeter net zoals anderen. Eerlijk gezegd ben ik nu bijna trots dat ik deze meter in bezit heb. Wat een fantastsiche vinding om het manchet te verwerken in de techniek! Of is het andersom? Geen idee maar het meten van bloeddruk is wel 3 stappen verder in de tijd. Resultaten worden gestuurd naar de app op de smartphone. Deze app mag wel wat meer uitgebouwd worden maar het werkt wel. Eigenlijk is dit meer een gezonde lifestyle product en niet meer een eng ding dat de dokter gebruikt als je je niet lekker voelt. Ik kan de Evolv aanbevelen. Nette snelle levering ook waarvoor dank. Groet Tim

Schrijf uw recensie!

Schrijf uw recensie

Bloeddrukmeter Omron EVOLV

Bloeddrukmeter Omron EVOLV

Omron EVOLV de alles in 1 bloeddrukmeter voor de bovenarm. Dit revolutionaire model is volledig mobiel, draadloos en snoerloos. Bloeddruk meten doe je overal eenvoudig met Omron EVOLV. Bloeddruk meten anno 2019! Nederlands model met 3 jaar garantie!

Andere producten in dezelfde categorie: