Saturatiemeter Acc-U-Rate Pro Series CMS 500DL

De saturatiemeter Acc-U-Rate Pro is zeer gebruikersvriendelijk, comfortabel en betrouwbaar. De nieuwe naam is Zacurate Pro 500DL. Deze saturatiemeter heeft reeds duizenden vijf sterren reviews in Amerika en nu ook bij ons te koop!

Meer details

Beschikbaarheid: Tijdelijk niet leverbaar

€ 49,95

De beste saturatiemeter Acc-U-Rate wat doet het eigenlijk?

Het bloed dat door het menselijk lichaam stroomt wordt via de longen voorzien van zuurstof. De rode bloedcellen zorgen voor transport van zuurstof naar de weefsels. In deze rode bloedcellen zit de stof hemoglobine (Hb) dat zich bindt aan zuurstof bij de longen en het weer loslaat in de weefsels.

Saturatie is de graadmeter voor de hoeveelheid zuurstof die aan hemoglobine gebonden is. Deze saturatie wordt uitgedrukt in een percentage. De saturatiemeter drukt dit op het display uit in SpO2. Dit percentage geeft dus eigenlijk aan de mate waarin er voldoende transport van zuurstof plaatsvindt vanuit de longen naar de weefsels. Dit is ook een van de redenen naast praktische dat de meting plaatsvindt aan de vingertop. Immers een uiteinde van een arm en hand is een goede plek om te meten omdat er dan flink wat afstand moet worden afgelegd en wanneer er verstoringen zijn in het proces dat is dat het eerst zichtbaar op dergelijke plaatsen.

Saturatiemeter Acc-U-Rate in de praktijk.

Hemoglobine dat gebonden is aan zuurstof heeft een meer rode kleur dan dan hemoglobine zelf. De saturatiemeter meet door middel van infrarood het verschil en vertaalt de teruggekaatste lichtgolven in een percentage hemoglobine dat aan zuurstof gebonden is. Bij een gezond persoon ligt deze waarde boven de 95%

De meting

De meting gaat zeer eenvoudig. De saturatiemeter dient u te plaatsen op een vingertop (bijvoorbeeld de ringvinger). Erg koude handen en vingers kunnen de meting beinvloeden evenals lange nagels. Zorg ervoor dat de vinger goed in het apparaat zit. Door op de ronde knop te drukken start de meting en binnen enkele seconden komen de eerste waarden op het LED display. Zodra de waarden stabiel zijn (gaat snel bij deze saturatiemeter) weet u het zuurstofgehalte in uw bloed evenals de hartslagfrequentie.

Saturatiemeter Acc-U-Rate voor wie?

Een saturatiemeter wordt veel gebruikt door professionals zoals verpleegsters, fysiotherapeuten en artsen maar kan gebruikt worden door iedereen die ook maar interesse heeft in zijn of haar zuurstofgehalte en hartslagfrequentie. Voor de volgende groepen is dit type saturatiemeter zeer goed geschikt:

  • Stoppende rokers
  • Bergsporters
  • Longpatienten
  • COPD patienten
  • Topsporters
  • Medische professionals

Saturatiemeter Acc-U-Rate kopen?

U krijgt het volgende geleverd:

-Saturatiemeter Zacurate Pro Series CMS 500DL
-Siliconen bewaarhoes
-2 AAA batterijen
-Draagkoord
-Handleiding (Engelstalig)

Technische gegevens

Zichzelf vormende ruimte voor de vinger zodat het altijd past (geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar)
Roterend scherm
Laag batterijverbruik (circa 600 metingen)
Meetbereik: 35-100% SpO2
Bereik hartfrequentie: 25-250 slagen per minuut

  • Fabrikant
  • ReferentieSZ56
  • EAN8569640070490
01-03-2017

Goede Saturatiemeter.

Gebruik deze saturatiemeter in mijn praktijk. Werkt perfect.

Schrijf uw recensie!

Schrijf uw recensie

Saturatiemeter Acc-U-Rate Pro Series CMS 500DL

Saturatiemeter Acc-U-Rate Pro Series CMS 500DL

De saturatiemeter Acc-U-Rate Pro is zeer gebruikersvriendelijk, comfortabel en betrouwbaar. De nieuwe naam is Zacurate Pro 500DL. Deze saturatiemeter heeft reeds duizenden vijf sterren reviews in Amerika en nu ook bij ons te koop!

Andere producten in dezelfde categorie: