Bloeddrukmeter Microlife BP A2 Basic

Met de Microlife BP A2 Basic meet u op eenvoudige wijze de bloeddruk. Deze bloeddrukmeter is ideaal voor thuisgebruik. Inclusief zacht manchet voor de bovenarmomtrek van 22 tot 42 centimeter.

Meer details

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 59,95

Microlife bloeddrukmeters

De bloeddrukmeters van Microlife staan bekend om de zeer hoge betrouwbaarheid. Zowel op in de medische praktijk als thuis worden de producten van Microlife naar volle tevredenheid gebruikt. De eenvoud waarmee de meters bedient worden en de nauwkeurigheid van de metingen zijn belangrijke factoren die met deze tevredenheid samenhangen. Het bedrijf Stride BP is een onafhankelijk berdrijf dat bloeddrukmeters test. De Microlife bloeddrukmeters zijn sterk vertegenwoordigd op de lijst van klinisch gevalideerde bloeddrukmeters.

Kenmerken bloeddrukmeter Microlife BP A2 Basic

Deze bloeddrukmeter is volautomatisch en meet de bloeddruk via een manchet voor de bovenarm. Dit manchet dient bevestigd te worden om de bovenarm. Door op de startknop te drukken start de meting en wordt binnen circa dertig seconden de systolische en diastolische druk (bovendruk en onderdruk) weergegeven op het display.

Symbolische weergave op het display
De bloeddrukmeter is voorzien van een duidelijk display waarop met behulp van symbolen informatie wordt gegeven. De volgende standaardinformatie wordt getoond op het display:

- Batterijweergave
- Datum en tijd
- Systolische waarde (bovendruk)
- Diastolische waarde (onderdruk)
- Hartslagfrequentie (aantal hartslagen per minuut)

Specifieke kenmerken bloeddrukmeter Microlife BP A2 Basic

Dit model van Microlife is voorzien van een aantal nuttige functies die helpen om snel inzicht te krijgen in de resultaten van de meting.

Verkeerslichtfunctie
Aan de linkerkant van het display zitten balken die een bandbreedte tonen van de gemeten waarden. De kleuren groen, oranje en rood geven aan of de bloeddruk optimaal is, verhoogd of te hoog. Let op: De optimale waarde die Microlife hanteert is een bovendruk van 130 mmHg. Daarboven wordt aangegeven verhoogd of hoog. Volgens de laatste adviezen van cardiologen ligt deze grenswaarde voor thuismeting op 135 mmHg.

Detectie onregelmatige hartslag
Tijdens de meting wordt de hartslag gedetecteerd. De Microlife BP A2 Basis beschikt over de zogenaamde PAD-technologie. Dit is de afkorting van Pulse Arrhythmia Detection. Mocht er een afwijking gesignaleerd worden in het hartritme tijdens de meting dan zal op het display het PAD symbool verschijnen.

Geheugenopslag
Een handige functie is het opslaan van gemeten waarden in het geheugen. Door middel van de M-knop (memory) op het apparaat kunt u deze waarden inzien. Tevens wordt het gemiddelde van alle gemeten en opgeslagen waarden getoond. Door meerdere malen op de M-knop te drukken kunt u bladeren door maximaal 30 opgeslagen meetresultaten.

Comfortabel meten met de Microlife BP A2 Basic
De bloeddrukmeter is voorzien van een zacht manchet in de maat medium-large. Dit past om bovenarmen met een omtrek van 22 centimeter tot 42 centimeter. Het zachte materiaal zorgt voor een betere pasvorm en draagt bij aan optimale nauwkeurigheid. Om het meten nog meer comfortabel te maken is dit model voorzien van een speciale techniek die Gentle+ heet. Deze techniek zorgt ervoor dat het manchet niet onnodig hard wordt opgepompt en pijnlijke metingen worden voorkomen.

Technische productspecificaties

Model: BP A2 Basic
Manchet: Medium-Large manchet meegeleverd
Batterijen: Meegeleverd 4 x AA alkaline
Handleiding: meertalig inclusief Nederlandstalig
Klinisch gevalideerd: Ja (ook geschikt voor diabetespatiënten)
Vermelding Stride BP: Ja
Aanbevolen Hartstichting: Ja
Garantie: 5 jaar op de bloeddrukmeter
Uitgesloten van garantie: Batterijen, luchtslang en manchet (slijtageonderdelen)
Afmetingen: 135.5 x 82 x 57 mm
Gewicht: 340g (inclusief batterijen)
Voltage:
4 x 1.5 V alkaline batterijen; maat AA
Meetbereik:
20 - 280 mmHg (bloeddruk)
40 - 200 hartslagen per minuut (pulse)
Nauwkeurigheid: Bloeddruk binnen plusminus 3 mmHg. Hartslag plusminus 5% van weergegeven waarde

  • DABL lijst vermelding klinisch gevalideerd Ja
  • Stride BP vermelding Ja
  • Maat manchet 22-42 cm bovenarmomvang
  • Type Bloeddrukmeter Bovenarm bloeddrukmeter
  • Smartphone connectie Nee
  • Aantal geheugensloten 30
  • Fabrikant MICROLIFE
  • ReferentieBM01
  • EAN4719003310639

Schrijf uw recensie

Bloeddrukmeter Microlife BP A2 Basic

Bloeddrukmeter Microlife BP A2 Basic

Met de Microlife BP A2 Basic meet u op eenvoudige wijze de bloeddruk. Deze bloeddrukmeter is ideaal voor thuisgebruik. Inclusief zacht manchet voor de bovenarmomtrek van 22 tot 42 centimeter.

Andere producten in dezelfde categorie: