Omron M3 Comfort Bloeddrukmeter (2016)

Dit model is opgevolgd door de nieuwe Omron M3 Comfort (2020). Ook het nieuwe model wordt geleverd met de inmiddels befaamde Intelli Wrap Cuff. Drie jaar garantie. Nederlands model!

Meer details

€ 59,95

Omron M3 Comfort met Intelli Wrap Manchet

De Omron M3 Comfort wordt geleverd met de gepatenteerde Intelli Wrap Cuff dat vrij vertaald betekend dat het bovenarmmanchet volledig rond de bovenarm gewikkeld wordt met deze techniek. De kans op een foutieve meting neemt hierdoor sterk af. Omron heeft onderzocht dat 1 op de 3 mensen hun bloeddruk niet juist meten, doordat zij het manchet niet in de juiste positie om de arm aanbrengen. De voorgevormde Intelli Wrap Cuff (manchet) voorkomt dit en zorgt ervoor dat het manchet 360 graden rondom de bovenarm zit en het foutief meten als gevolg van verkeerde plaatsing van het manchet wordt hierdoor bijna onmogelijk.

omron intelli wrap 360 graden

Groter meetgebied
Bij veel bloeddrukmeters wordt een gewone manchet geleverd die onnauwkeurige meetresultaten veroorzaken. Omron is specialist in het ontwikkelen van een goed manchet. De Omron Intelli Wrap manchet bij de Omron M3 Comfort zorgt voor een groter meetgebied doordat het de volledige 360 graden van de omtrek van de bovenarm beslaat.

Eigenschappen Omron M3 Comfort bloeddrukmeter

Onregelmatige hartslag

Deze bloeddrukmeter houdt tijdens het meten van de bloeddruk de hartslag in de gaten. Als deze 25% procent afwijkt van uw gemiddelde hartslag dan wordt er een waarschuwing weergegeven op het display door middel van een symbool.

Bewegingsfout

Wanneer u teveel beweegt tijdens de meting dan kan dat een onnauwkeurige uitslag geven. De Omron M3 Comfort waarschuwt dan door een signaal op het display aan te geven.

Manchetcontrole

Ondanks dat deze meter met een zeer goed manchet geleverd wordt kan het gebeuren dat het manchet niet goed genoeg om de bovenarm zit om een correctie meting uit te voeren. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer het manchet te los zit. U wordt dan gewaarschuwd door het manchetcontrolelampje.

Bloeddrukindicator

Er zijn op basis van statistieken richtlijnen opgesteld voor waarden die gelden als normale bloeddruk. Deze waarden zijn ingebouwd in de Omron M3 Comfort. Door middel van de LED indicatoren toont de meter of uw gemeten waarde van de bloeddruk binnen deze norm valt. De indicator zal dan groen verlicht worden.

Geheugen

De Omron M3 Comfort bloeddrukmeter heeft twee afzonderlijke geheugenplaatsen. Dit maakt het mogelijk om van twee personen van ieder afzonderlijk 60 metingen op te slaan in een apart geheugen. Op deze manier kunt u een langere periode terug kijken en eventuele veranderingen eenvoudig waarnemen.

Omron M3 Comfort kopen?

In de doos:

 • BloeddrukmeterOmron M3 Comfort
 • Intelli Wrap armmanchet
 • Gebruiksaanwijzing (meertalig waaronder Nederlandstalig)
 • Opbergetui
 • Set batterijen 4 x AABloeddrukpas

Nuttige informatie over bloeddruk

Wat is bloeddruk?

Bloeddruk is de druk van het bloed op de slagaderwand. Arteriële bloeddruk verandert voortdurend tijdens de hartcyclus. De hoogste bloeddruk in deze cyclus wordt de systolische bloeddruk genoemd; de laagste is de diastolische bloeddruk. Zowel de systolische als de diastolische druk zijn voor een arts noodzakelijk om de status van de bloeddruk van een patiënt te kunnen beoordelen.

Wat is aritmie?

Aritmie is een toestand waarbij het hartritme abnormaal is door storingen in het bio-elektrische systeem dat voor de hartslag zorgt. Typische symptomen zijn overgeslagen hartslagen, voortijdige samentrekking, abnormaal snelle (tachycardie) of langzame (bradycardie) hartslag.

Waarom is het goed om de bloeddruk thuis te meten?

Veel factoren, zoals fysieke inspanning, opwinding of het tijdstip kunnen uw bloeddruk beïnvloeden. Een enkele meting is mogelijk niet voldoende voor een accurate diagnose. Het is daarom aan te bevelen uw bloeddruk elke dag op hetzelfde tijdstip te meten, om zodoende een nauwkeurige indicatie te krijgen van mogelijke veranderingen in de bloeddruk. De bloeddruk is normaal gesproken 's morgens het laagst en stijgt dan in de loop van de dag. De bloeddruk is in de zomer lager en in de winter hoger.

Wat is het verband tussen hypertensie en beroerten?

Hypertensie (hoge bloeddruk) is de belangrijkste risicofactor voor een beroerte. Effectieve behandeling onder patiënten met hypertensie zou naar schatting 1 van de 4 hersenbloedingen kunnen voorkomen. Richtlijnen voor hypertensie ondersteunen het thuis meten van de bloeddruk in aanvulling op de metingen in spreekkamers om hypertensie effectief te behandelen.

Technische informatie Omron M3 Comfort

Productcategorie: Elektronische sfygmomanometers
Productbeschrijving: Automatische bovenarmbloeddrukmeter
Model (code): M3 Comfort (HEM-7134-E)
Weergave: Digitaal LCD-weergave
Meetmethode: Oscillometrische methode
Meetbereik Druk: 0 tot 299 mmHg
Hartslag: 40 tot 180 slagen/min.
Nauwkeurigheid Druk: ±3 mmHg
Hartslag: ±5% van de weergegeven waarde
Oppompen: Fuzzy logic bestuurd door een elektrische pomp
Ontluchten: Automatisch ontluchtingsventiel
Geheugen: 60 metingen met datum en tijd voor elke gebruiker (1 en 2)
Vermogen: 6 V DC 4 W
Stroomvoorziening: 4 “AA”-batterijen van 1,5 V of optionele Omron universele adapter
(AC ADAPTER-S, IN 100-240 V AC, 50/60 Hz, 0,12 A)
(AC ADAPTER-UK, IN 100-240 V AC, 50/60 Hz, 15 VA)
Levensduur batterij: Circa 1.000 metingen (met nieuwe alkalinebatterijen)
Gewicht Meter: circa 300 g zonder batterijen
Armmanchet: circa 163 g
Buitenafmetingen Meter: circa 107 x 79 x 141 mm (b x h x l)
Armmanchet: circa 145 x 532 mm
Omtrek manchet: 22 tot 42 cm
Materiaal: manchet/slang
Nylon, polyester, polyvinylchlo

 • DABL lijst vermelding klinisch gevalideerd Ja
 • Stride BP vermelding Ja
 • Maat manchet 22-42 cm bovenarmomvang
 • Type Bloeddrukmeter Bovenarm bloeddrukmeter
 • Smartphone connectie Nee
 • Aantal geheugensloten tweemaal 60
 • Fabrikant OMRON
 • ReferentieBO57
 • EAN4015672109834
02-09-2019

Omron bloeddrukmeter M3 Comfort

Eenvoudig in gebruik en makkelijk op te bergen. Apparaat is niet zo groot. Omron gekocht op advies van de huisarts

19-08-2019

Omron is kwaliteit

Omron wordt geadviseert door de Hartstichting en komt het beste uit de test. De M3 Comfort is een mooie middenklasser en ik vertrouw op de kwaliteit. In het revalidatiecentrum waar ik heb gezeten werd ook Omron gebruikt. Te kort in gebruik voor meer details

17-08-2019

Niet volgens verwachting

Bloeddrukmeter maakt weinig geluid. Het manchet kraakt wel een beetje en is vrij stug. Opbergzakje is een goedkoop dingetje. Apparaat zelf voelt nogal plastic aan. De metingen zijn wel hetzelfde als bij de huisarts.

30-07-2019

Nette prijs en goed product

Correcte prijs en kwaliteit. Gebruiksvriendelijk ook prima in orde.

27-05-2019

Goede reviews. Volgens verwachting

Gekocht op basis van groot aantal goede reviews op internet. Uiteindelijk is dat toch wat telt de ervaring van de gebruiker. De Omron M3 komt overeen met de verwachting. Bevestiging van de luchtslang aan het apparaat lijkt wat onstabiel maar levert geen problemen op.

22-05-2019

Erg blij met de Omron M3 Comforrt

Prima levering binnen een dag in huis na het bestellen. Het toestel is makkelijk in gebruik te nemen. Batterijen erin, luchtslang en manchet aansluiten en starten. Alles volautomatisch. De techniek staat voor niets tegenwoordig!

05-04-2019

Omron altijd goed

Omron M3 Comfort is even goed als de Omron M6 Comfort. Wij hebben ze allebei en komen tot dezelfde meetresultaten. M3C is wel kleiner maar duidelijk genoeg af te lezen.

12-02-2019

Thuis meten met 2 personen

Zeer voordelig want de meter kan met 2 personen gebruikt worden en heeft veel opslag in het geheugen. Samen spoor je elkaar ook meer aan om op te letten. Is echt aan te raden om zo'n apparaat te kopen voor je gezondheid.

01-11-2018

Bloeddrukmeter prima

Prima bloeddrukmeter. Beetje minpunt is dat het etui niet zoveel voorsteld. Biedt weinig bescherming.

30-09-2018

Eenvoudig in gebruik

Eenvoudig voor de beginnende gebruiker. Ik was totaal onbekend hiermee. De handleiding is zeer duidelijk en eigenlijk heb je die niet eens nodig. Bloeddruk meten kun je makelijk zelf.

29-08-2018

Omron M3 Comfort

Eerst de Omron M3 Comfort geleend van de huisarts. Nu zelf gekocht. Bevalt prima. Duidelijk display en de metingen voelen niet vervelend aan.

26-07-2018

Meerwaarde voor de praktijk

Wij gebruiken 3 van deze bloeddrukmeters in onze zorginstelling naar grote tevredenheid. Omleggen van manchet en nauwkeurigheid zijn van meerwaarde gebleken.

17-06-2018

Omron M3 Comfort bloeddrukmeter

Zeer prettige bloeddrukmeter die ik samen met mijn partner gebruik 1 keer per week. Het manchet is wat stug maar zit vrijwel direct goed. Geen getob maar zoals bij mijn vorige bloeddrukmeter.

14-04-2018

Kwaliteit en constante waarden

De Omron M3 is beter dan onze andere bloeddrukmeter van de Blokker. Die gaf de ene dag hoge bloeddruk en de andere dag lage bloedduk. Achteraf beter direct een goeie kunnen kopen. Nu erg tevreden mee.

05-04-2018

Nederlandse Hartstichting advies

Omron M3 Comfort staat ook de advieslijst van de Hartstichting. Er zijn goedkopere en duurdere. Deze zit er mooi tussenin en veel waar voor geld. Nauwkeurigheid weet ik niet want ik heb geen vergelijking.

07-07-2017

Prima!

Ben tevreden over deze bloeddrukmeter. Ik schrijf de waarden op en alles is redelijk constant. Mooie aanbieding en perfecte levering

03-02-2017

Omron M3 comfortabel manchet

Op advies aangeschaft van verkoper. Wilde eerst de gewone Omron M3 kopen. De comfortversie heeft een beter manchet voor beginnenrs. Bevalt goed tot nu toe

05-08-2016

Mooie compacte bloeddrukmeter

Compacte bloeddrukmeter die in werkelijkheid wat kleiner is dat de afbeelding doet vermoeden. Wel een erg goed manchet dat in een keer goed zit. Goede prijs-kwaliteitverhouding.

Schrijf uw recensie!

Schrijf uw recensie

Omron M3 Comfort Bloeddrukmeter (2016)

Omron M3 Comfort Bloeddrukmeter (2016)

Dit model is opgevolgd door de nieuwe Omron M3 Comfort (2020). Ook het nieuwe model wordt geleverd met de inmiddels befaamde Intelli Wrap Cuff. Drie jaar garantie. Nederlands model!

Andere producten in dezelfde categorie: